Operaelőadások lesznek a Fertőrákosi Barlangszínházban

Vágólapra másolva!
Két operaelőadással folytatódik a nyári szezon a hétvégén a Fertőrákosi Barlangszínházban: pénteken Puccini Bohémélet című operáját, szombaton pedig Mozart Figaro házassága című vígoperáját láthatja a közönség – tájékoztatta a szervező Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. az MTI-t.
Vágólapra másolva!

Pénteken Puccini Bohémélet című operáját a Kassai Állami Opera társulata játssza olasz nyelven, magyar felirattal. Másnap a Co-Opera szervezésében, a Győri Nemzeti Színház és a Szegedi Nemzeti Színház koprodukciójaként mutatják be Mozart Figaro házassága című vígoperáját. Oberfrank Péter, a Soproni Petőfi Színház zenei vezetője elmondta, hogy a közönség igényeit felmérve és ehhez igazodva az előadás magyar nyelvű lesz, német felirattal.

A kassai Bohémélet mozgalmas előadás Forrás: Facebook

Vasárnap délután folytatódik a Soproni Szimfonikusok kamarazenekarának Ötórai hangoló című koncertsorozata, amellyel a zeneszerző, karmester, zongoraművész és pedagógus Dohnányi Ernő előtt tisztelegnek. A tíz alkalomból álló sorozattal az a szervezők célja, hogy a szélesebb közönséggel is megismertesse a huszadik századi magyar zene nagy alakját. A rövid, egy óránál nem hosszabb koncerteken Dohnányi darabjai mellett felcsendülnek a régióhoz kötődő két zeneszerző, Joseph Haydn és Liszt Ferenc népszerű művei is.