Apák napi bulival készül a Gyerek Sziget

Vágólapra másolva!
Most vasárnap lesz apák napja, így a Gyerek Sziget harmadik hétvégéjén őket is ünneplik majd. Ezen a hétvégén koncertezik Szalóki Ági gyerekzenekarával és Kovácsovics Fruzsina, ott lesz Radványi Balázs és Varró Dániel, de a gyerekek a Rippel fivérek tanodáját is kipróbálhatják.
Vágólapra másolva!

Most jön az idei Gyerek Sziget harmadik hétvégéje. A Generali Nagyszínpadon Szalóki Ági ad szombaton koncertet, utána, még délután a Majorka Bábszínház játszik, míg másnap Varró Dani mutatja be gyereknyelven beszélő verseit Radványi Balázs megzenésítésével. Szintén a Nagyszínpadon lép fel a Simorág TánCirkusz, amelyik a Ma No Mese című előadásával egyszerre idézi meg a cirkuszt és a színházat, utánuk pedig Kovácsovics Fruzsina koncertezik. Ezen a hétvégén Apák napja alkalmából

a gyerekek többféle ajándékot is készíthetnek az édesapáknak.

A Kézműves Palotában például elkészíthetik a legjobb apának járó kitüntetést, a Családbarát Óbuda Sátorban pedig egy Apa-falon oszthatja meg mindenki, mit köszönne meg az apukájának. Az édesapáknak is lesz program: ők játékos vetélkedőkön mérkőzhetnek meg, mint például a játékbaba-pelenkázó versenyen.

Forrás: Origo

A Gyerek Sziget harmadik hétvégéjén is rengeteg újdonsággal lehet majd találkozni. Megnyílik például a Teddy Maci Kórház, ahol a gyerekek játszva tanulhatják meg, miként is zajlik egy orvosi rendelés, és a macijukat meggyógyítva meggyőződhetnek arról, hogy egyáltalán

nem olyan ijesztő dolog az orvoshoz járni, mint ahogy sokan gondolják.

Ezen a hétvégén nyílik a Történelmi Játszótér is, ahol az egész család visszarepülhet a '80-as évekbe. A Generali Sportpark is új kalandokkal készül. A Bagjumpon a 140 centiméternél magasabbak és 10 évnél idősebbek próbálhatják a szabadesés élményét, a Foci-Szigeten pedig a labdarúgás szerelmesei tesztelhetik, milyen lehet egy óriási csocsóasztal bábjaként focizni. Sokak kedvence, a Bringás Kalandpark is várja még a bringázni vágyó gyerekeket.

Karamella Cirkuszvilágába ezen a hétvégén a Rippel Brothers Akadémia Cirkusztanodája érkezik. Jó tudni, hogy ezen a hétvégén a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum utoljára várja a kíváncsiskodókat, akiknek azt mutatják be, miként utaztak régen és napjainkban az emberek. A Gyerek Paradicsom a NKM energiájával helyszínen szombaton és vasárnap két alkalommal is Sziget felfedező túra indul, ahol a gyerekek megismerhetik a sziget élővilágát. Minden kiskutyára vagy kiscicára vágyó gyereknek kötelező a Kutyafontos Játékok programja, ahol interaktív feladatok és játékok segítségével tanulhatják meg, miként is gondoskodhatnak kedvencükről.