Korda György rosszul lett a színpadon

2019.06.12. 10:16

Korda György hétvégenként akár három-négy koncertet is ad, de egy másfél órás bulin szüksége van egy kis szünetre.

A múlt hétvégén Siófokon lépett fel Korda György és felesége, Balázs Klári. A Bors úgy tudja, a 80 éves énekes rosszul lett a színpadon, és egy rövid időre le is ment a színpadról. Az egyik koncertlátogató a lapnak azt mondta, „úgy tűnt, nehezen viseli a hőséget, pedig isteni műsort adtak Klárikával. Az énekes már koncert közben fáradtnak és dekoncentráltnak tűnt.” Az énekes a koncert közepén tűnt el a színpadról, és a Bors megkeresésére azt mondta: „szakmámból adódóan jól bírjuk a színpadi meleget, hiszen az elmúlt években már hozzászoktam ahhoz, hogy a lámpák miatt elképesztő hőség uralkodik a színpadon. Mostanában igyekeznek minket hűteni a színpadon, ami bizony nekem nem a legjobb. Ettől rosszul érzem magam, mivel hirtelen megcsap a hideg, és ez igen kellemetlen. Ez meg tudja szédíteni az embert, nem beszélve arról, hogy a torkomnak és a hangomnak sem tesz túl jót.”

Korda György 80 éves lett

1958-ban lépett először színpadra, és 1970 óta több mint 4 millió lemezt adott el.

„Egy másfél órás koncert valóban embert próbáló, ezért most elárulok egy igazi titkot: mostanában lemegy fél óra a koncertből, és utána én eltűnök pár számra, mert muszáj, hogy kipihenjem magam. Ilyenkor bedobom a csodafegyveremet, Klárikát. Ő egy kislány energikusságával énekel el addig pár dalt, amíg én iszom egy picit, ülök, pihenek. Mikor már jobban érzem magam, visszatérek a színpadra, mintha mi sem történt volna. Az én koromban már rá kell készülni egy-egy hétvégére, a koncertek előtti napon szó szerint semmit sem csinálunk Klárikával – mondta Korda György”

Korda György 80 lesz, ez történt a koncerten - videó

Nézze meg, hogy mi történt a magyar tánczene egyik legismertebb előadóművészének jubileumi koncertjén.

A feszített nyári programról és a munkáról azt modnta, „már 2020-ra is van koncertünk, szóval nincs pihenés, nincs visszavonulás, minden hétvégén buli van. Hónap végén meg hatalmas megtiszteltetés ért minket: először lépünk fel a Volt fesztiválon, amit izgatottan várunk már.”

további tartalmak a rovatból