Az Arénában ünnepli 30 éves születésnapját a Republic

Republic
Vágólapra másolva!
30 éve tartó pályafutását ünnepli a Republic zenekar jövő márciusban az Arénában. 
Vágólapra másolva!

30 éves születésnapi builra készül a Republic. Az 1990-es megalakulását követő év végére már megszületett az együttes Bódi László Cipő, Boros Csaba, Nagy László Attila, Patai Tamás és Tóth Zoltán alkotta klasszikus felállása, amely több mint 20 évig működött. A zenekart hamar megszerette a közönség, és a szakmai elismerések sem maradtak el. Egy balatonlellei rockfesztivál megnyerésétől az eMeRton-, Arany Zsiráf- és Fonogram-díjakon át eljutottak a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje kitűntetésig. A Repül a bálna, a Szeretni valakit valamiért, az Engedj közelebb, a Ha itt lennél velem, A 67-es út, a Szállj el, kismadár..., slágereken már generációk nőttek fel, és többek között

ezek teszik a magyar popkultúra egyik megkerülhetetlen zenekarává a Republicot.

A Republic együttes jelenlegi felállása Forrás: Broadway Event

A Republic több mint két évtized után, 2013. március 11-én érkezett karrierje legnehezebb időszakához. A zenész-dalszerző-énekes Bódi László Cipő hosszú betegségét követő halála egyszerre volt a Republic és egyben a hazai zenei élet tragédiája. A zenekar azóta, a hagyományok megtartása mellett máig aktívan folytatta a munkát. Az akkor már régóta a zenekarral dolgozó Halász Gábor lett a Republic gitárosa, Boros Csaba basszusgitáros pedig előre lépett a mikrofonhoz. Borsos Csaba azt nyilatkozta korábban: „hogy miképp lehet egy ilyen formátumú egyéniség után ezeket a dalokat egyáltalán elénekelni?

Időbe tellett, hogy összeszedjük a gondolatainkat, a legújabb lemezeinken és a fellépéseken már ezeket közvetítjük, de Cipő minden koncertünk szerves része a mai napig. A koncert első és utolsó dala mindig az övé, az ő hangja csendül fel, és ez így is marad. A zenekar a 2010-es években hagyományai megtartása mellett tudott tovább fejlődni.”

Az együttes 2020. március 14-én ünnepel majd a Papp László Budapest Sportarénában.