Még két hétig lehet jelentkezni a magyar tehetségkutatóba

Vágólapra másolva!
Ismét a gyerekek számára rendezik meg a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsort, amelyre június 23-ig várják a jelentkezéseket - tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtóirodája az MTI-t pénteken.
Vágólapra másolva!

Újra gyerekek jelentkezését várják a Fölszállott a páva népzenei és néptáncos tehetségkutatóba. Ezúttal 6 és 14 év közötti gyerekek jelentkezését várják a szervezők egészen június 23-ig. Az MTVA és a Hagyományok Háza, valamint szakmai partnere, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület népzenei és néptáncos tehetségkutatójába

lakóhelyi és nemzetiségi megkötés nélkül

várják a gyerekek jelentkezését.

A műsorba az autentikus magyar népzene, néptánc és népdal bármely tájegységhez vagy a magyarországi nemzetiségek helyi hagyományaihoz kötődő produkciókkal lehet jelentkezni. A Fölszállott a páva tehetségkutató ezúttal is négy kategóriában várja a pályázatokat:

  • énekes szólisták és énekegyüttesek;
  • hangszeres szólisták, zenekarok és hangszeregyüttesek;
  • táncos szólisták és táncospárok;
  • néptáncegyüttesek.

A vetélkedőre június 23. éjfélig lehet pályázni a Hagyományok Háza honlapjáról és a tehetségkutató hivatalos oldaláról elérhető online regisztrációs űrlap kitöltésével, valamint a pályázati anyag (hang- vagy videofelvétel, továbbá fényképek) linkjeinek csatolásával. Ez alapján egy szakmai zsűri dönti el, hogy mely produkciók mutatkozhatnak be a budapesti előválogatókon,

ahonnan az út egyenesen az élő adásokba vezet.

Novemberben és decemberben ismét 48 produkció áll a Fölszállott a páva színpadára, karácsony előtt pedig kiderül, kik lesznek a kategóriák legjobbjai, és az idén ki lesz a nézők kedvence.