Széket avattak a Depeche Mode tiszteletére

Depeche Mode koncert
Dave Gahan a Depeche Mode budapesti koncertjén 2018. február 2-án
Vágólapra másolva!
Már nyolc éve, hogy elindult a Csillagok Városa projekt, ez idő alatt pedig több mint 40 olyan világsztárnak és hazai pop-rock ikonnak állítottak emléket Sopronban, akik a Telekom VOLT Fesztiválon színpadra léptek.
Vágólapra másolva!

A Sopronban elhelyezett különleges székszobrok alkotója efZámbó István képzőművész, aki a VOLT Fesztivál szerezőinek kérésére évről évre egyedi bútordarabokat hoz létre, amiket a fesztiválon fellépő előadók dedikálnak, majd a városnak adományoznak. A Telekom VOLT fesztiválnak otthont adó városban már

több mint 40 világsztárnak van saját aláírással ellátott bútordarabja,

és ez a szám minden évben gyarapodik.

A legelső széket 2010-ben a The Prodigy kapta, 2017-ben a Iron Maiden, a Slayer, az Axwell Λ Ingrosso EDM-páros, Ella Eyre és Wiz Khalifa, 2018-ban a Linkin Park, Martin Garrix, az Imagine Dragons, Ellie Goulding és a Pendulum kaptak saját széket, de akik Sopronban járnak, megkereshetik többek között Jared Leto, Iggy Pop, Paul Kalkbrenner, a The Prodigy, Moby, Steve Aoki, a Billy Talent, Fatboy Slim, Slash, a Papa Roach vagy a The Hurts, vagy a magyar előadók közül Ákos és a Tankcsapda székét is.

Martin Gore dedikálja a nekik szánt széket Forrás: Origo

Lobenwein Norbert, a fesztivál és a Csillagok Városa projekt egyik alapítója azt mondta, „a projekt nem titkolt célja, hogy a Telekom VOLT fesztivál időszakában és azon kívül is felfedező útra invitálja a Sopronba érkező zenerajongókat. Fülöp Zoltán barátommal, a VOLT másik alapítójával tősgyökeres

Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy az évek során a Telekom VOLT Fesztivál igen komoly vonzerővel bíró eseménnyé vált, és nem csak az országhatáron belülről, de külföldről is rengeteg érdeklődőt vonz ide. Szeretnénk, ha a fesztiválon fellépő hírességek különleges, dedikált székeinek felkeresése közben ők is megismernék a várost, a nevezetességeit és a legjobb helyeit.”

A mikrofonállvánnyal szerelembe eső Dave Gahan behatolt az álmainkba

Eljött hát az az ünnepinek mondható nap, amikor egy A-listás, a világ bármely stadionját rogyásig megtölteni képes világsztár nem azért érkezett kis országunkba, hogy Budapesten bulikázzon, hanem éppenséggel azért, hogy megtöltsön egy megyei jogú város melletti hegyvonulatok által körülölelt idilli rétet. Ez röviden azt jelenti, hogy a legsúlyosabb világegyetemsztárok közé tartozó Depeche Mode a soproni VOLT Fesztiválon koncertezett.

Idén a Depeche Mode ülőalkalmatosságát avatták fel a soproni Széchenyi téren található Dömötöri Cukrászdánál. „Dave Gahan csapata 2018-ban, a Telekom VOLT Fesztiválon adta első magyarországi fesztiválkoncertjét. Régi álmunk vált valóra azzal, hogy vendégül láthattuk a legendás csapatot. Nem titok, hogy a stábból is többen évtizedek óta rajongtunk értük, így természetesen őket is megleptük egy szoborszékkel, amit efZámbó István tervezett” – mondta Fülöp Zoltán, a fesztivál és a projekt másik létrehozója. A Depeche Mode székét június 6-án, csütörtök délután avatták fel.