Elárverezik Leonard Cohen múzsájához írt leveleit

Leonard Cohen
2009. augusztus 20-án a dél-franciaországi Nimes-ben készített kép Leonard Cohen kanadai költőről és énekesről fellépés közben. Cohen 2014. szeptember 21-én ünnepli 80. szültésnapját. (MTI/EPA/Yoan Valat)
Vágólapra másolva!
Két és fél évvel Leonard Cohen (1934-2016) halála után elárverezik a kanadai énekes és dalszerző múzsájához, Marianne Ihlenhez írt több mint 50 levelét New Yorkban.
Vágólapra másolva!

Elárverezik Leonard Cohen múzsájának írt, több mint 50 levelét. A 2016-ban meghalt kanadai zenész múzsája egykori szerelméhez, Marianne Ihlenhez írta a leveleket. Cohen és a norvég Ihlen a '60-as években jártak, és a kapcsolat után levélben tartották a kapcsolatot, igaz nem túl sűrűn. Leonard Cohen 2016 novemberében, a nő pedig néhány hónappal előtte, azon a nyáron halt meg.

Leonard Cohen: Felkészültem a halálra

Október 21-én jön ki Leonard Cohen új lemeze, a You Want It Darker, de abban már nem lehet bízni, hogy turnéval támogatja meg a kiadást. A 82 éves művész már a dolgait rendezgeti és készül. Leonard Cohen 5 éven keresztül szinte folyamatosan turnézott 2008 és 2013 között.

A leveleket Montrealból, New Yorkból, Tel-Avivból és Hidra görög szigetről küldte Cohen Ihlennek közölte szerdán a Christie's aukciósház. „Ezek a levelek egy magával sodró szerelmi történetet dokumentálnak, és egy fiatal férfi átalakulását egy nagyszerű művésszé” – írták.

Leonard Cohen egyik levele Marianne Ihlenhez Forrás: Christie's aukciósház

A levelek egyenként 300 és 1200 dollár között kelhetnek el az aukciósház júniusi árverésén. Ihlen és Cohen a görögországi Hidra szigetén ismerkedtek meg. A nő ihlette többek között a So Long Marianne című dalt.