A pénzével együtt távozott a jubileumi Woodstock szponzora

2019.05.16. 13:19

Pert nyertek az augusztusra tervezett Woodstock 50 fesztivál szervezői a rendezvény korábbi finanszírozó partnere ellen, így a fesztivál megvalósítása ismét sínen van - közölték a szervezők.

Megnyerte a hétfőn indított pert a jubileumi Woodstock fesztivál szervezője, amit a korábbi támogató partnere ellen idnított, mert az szeretett volna kihátrálni az együttműködésből elsősorban a fesztivlá veszélyes körülményei miatt. A Woodstock 50 fesztivált az 50 évvel ezelőtt a New York állambeli Bethelben megrendezett, híres woodstocki fesztivál évfordulóján, augusztus 16. és 18. között akarják megrendezni a New York állambeli Watkins Glen International autóversenypályán. Az 50 évvel ezelőtti poptörténeti jelentőségű fesztiválra emlékező rendezvényre több mint 80 fellépő művészt hívtak meg, köztük Jay-Z-t, A Creedence Clearwater Revivalt alapító John Fogertyt és Miley Cyrust is.

Hangulatkép az 50 évvel ezelőtti Woodstock FesztiválrólForrás: Getty Images/Ralph Ackerman

A rendezvény fő szponzora, a Dentsu japán cég egyik vállalata, az Amplifi Live azonban április 29-én lefújta az eseményt arra hivatkozva, hogy megakadtak az előkészületek, és szerintük a szervezők nem tudják garantálni a közönség és a fellépők egészségét és biztonságát. Ráadásul a cég akkor gyorsan vissza is hívta a fesztivál eredeti, 49 millió dolláros (14 milliárd forintos) költségvetéséből április végére megmaradt a 17,8 millió dollárt (5,2 milliárd forintot) a fesztivál bankszámlájáról. New York állam legfelső bíróságának bírája Barry Ostrager szerdán úgy döntött, hogy a japán cégnek nem volt joga ahhoz, hogy egyoldalúan lefújja a fesztivált. Ennek ellenére a bíró azonban kétségeinek adott hangot a fesztivál megvalósíthatóságát illetően. Döntésében erre elég egyértelmű utalást tett: „úgy tűnik, hogy nem lehet megvalósítani a fesztivált”. Talán ezért is lehetett, hogy a bíró végül nem rendelte el, hogy a szponzor visszaadja a 17,8 millió dollárt a szervezőknek.

Közben a fesztivál főszervezője, Gregory Peck azt nyilatkozta, „sínen van Woodstock 50. Már nagyon várjuk, hogy elhozhassuk ezt a fontos rendezvényt a közönségnek ezen a nyáron”. A Dentsu cég pedig bejelentette, hogy a bíróság ugyan úgy döntött, hogy egyoldalúan nem mondhatják le a fesztivált, nekik mégsem áll szándékában a rendezvény további finanszírozása.

Gregory Peck még korábban azt közölte, hogy tárgyalnak újabb lehetséges finanszírozó partnerekkel.
A fél évszázada lezajlott woodstocki fesztivál eredeti helyszínén, amelyet most egy művészeti központ üzemeltet, a jeles évforduló alkalmából augusztus 16. és 18. között saját megemlékezést tartanak, amelyen mások mellett Ringo Starr, Santana és Fogerty is szerepel.

további tartalmak a rovatból