Szenzációs lesz a jövő évad is a Nemzetiben - videó

2019.05.16. 08:28

Különleges bokszbemutatóval kezdődött a Nemzeti Színházban a jövő évadról szóló tájékoztató. A színház két fiatal színésze, Bordás Roland és Berettyán Nándor bokszolt egymással – így vezették fel a Rocco és fivérei című darabot, amelyet szeptemberben mutatnak be a nagyszínpadon. Vidnyánszky Attila, a színház igazgatója beszélt arról, hogy nem darabokat tűznek műsorra, hanem repertoárt építenek, amelynek a klasszikus előadások alkotják a gerincét. Ez határozza meg az összes többi új bemutatót is. 

Tíz bemutatót tervez a Nemzeti Színház a jövő évadban. Vidnyánszky Attila rendezi a Rocco és fivérei-t, valamint A tizenhárom almafa című előadást, amelyet a Trianon-emlékév keretében mutatnak be. Szász János rendezi Örkény Macskajáték-át. A színház fiatal színésze, Berettyán Nándor pedig két előadást is rendez majd, A súgó-t, és Gabriel García Márquez Egy előre bejelentett gyilkosság története című művét. A részletes programról itt írtunk. 

Az Origo interjút készített Vidnyánszky Attilával, aki a Rocco és fivérei-ről beszélt, valamint az évad küldetéséről. Beszéltünk Szász Jánossal és Berettyán Nándorral is, és a bokszbemutatóról is készítettünk felvételeket.  Nézze meg a videót.