Szenzációs lesz a jövő évad is a Nemzetiben - videó

Nemzeti Színház, épületfotó, városkép
Budapest, 2019. február 24. A Nemzeti Színház épülete a főváros IX. kerületében, a Bajor Gizi parkban. MTVA/Bizományosi: Juhász Gábor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Különleges bokszbemutatóval kezdődött a Nemzeti Színházban a jövő évadról szóló tájékoztató. A színház két fiatal színésze, Bordás Roland és Berettyán Nándor bokszolt egymással – így vezették fel a Rocco és fivérei című darabot, amelyet szeptemberben mutatnak be a nagyszínpadon. Vidnyánszky Attila, a színház igazgatója beszélt arról, hogy nem darabokat tűznek műsorra, hanem repertoárt építenek, amelynek a klasszikus előadások alkotják a gerincét. Ez határozza meg az összes többi új bemutatót is. 
Vágólapra másolva!

Tíz bemutatót tervez a Nemzeti Színház a jövő évadban. Vidnyánszky Attila rendezi a Rocco és fivérei-t, valamint A tizenhárom almafa című előadást, amelyet a Trianon-emlékév keretében mutatnak be. Szász János rendezi Örkény Macskajáték-át. A színház fiatal színésze, Berettyán Nándor pedig két előadást is rendez majd, A súgó-t, és Gabriel García Márquez Egy előre bejelentett gyilkosság története című művét. A részletes programról itt írtunk.

Az Origo interjút készített Vidnyánszky Attilával, aki a Rocco és fivérei-ről beszélt, valamint az évad küldetéséről. Beszéltünk Szász Jánossal és Berettyán Nándorral is, és a bokszbemutatóról is készítettünk felvételeket. Nézze meg a videót.