Ismét lesz Gitármánia Tábor a szolnoki Tiszaligeten

Koncert a Gitármánia Táborban
Vágólapra másolva!
A közösségépítésre helyezik a hangsúlyt az idei Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborban. Az eseményt immár 26. alkalommal rendezik meg a szolnoki Tiszaligeten, július 22. és 28. között.
Vágólapra másolva!

A közösségfejlesztő előadásokkal és zenekari órákkal együtt az egy hét alatt száztíz kurzuson vehetnek részt az ifjú és kevésbé fiatal zenészek - közölték a szervezők. A legnagyobb múltú hazai zenei táborban

tavaly 76 zenekar alakult, majd adott koncertet,

tíz együttes összesen harminc dalt rögzített a két, ingyenesen használható stúdióban.

A korábbi években itt bontogatta szárnyait mások mellett a Margaret Island, az AWS, a Subscribe és a Junkie Jack Flash is.

Koncert a 2017-es Gitármánia Táborban Forrás: Richard Kalocsai/SABERI.HU

Idén mintegy kilencven zenetanár, muzsikus és zeneipari szakember tart előadást a táborban, ahol húsz különböző zenei témakör oktatása zajlik, többek közt ének, gitár, dob, basszusgitár, billentyűs hangszerek, dalszerzés, egyéniségfejlesztés, hangszerelés, stúdiózás, szövegírás és zenekari képzés.

A jövő zenészei különböző szakmai órákon is részt vehetnek, ilyen a hallásvédelem, a hangszerépítés, a hangtechnikai ismeretek, a szerzői jogok, a színpadi ismeretek, a technológiai előadások, a zenekari képzés és a zeneterápia.

A tizenöt professzionális módon berendezett teremben napi tizenkét órán át zenélhetnek az együttesek. Idén is nagy hangsúlyt fektetnek a szervezők az elektronikus zenei órákra. A 26. Gitármánia Zenei és Továbbképző Táborba július 10-ig lehet jelentkezni a www.instrumentweb.hu oldalon.