Schnöller Szabina opera- és operettgálája zárja a Gyulai Várszínház 56. nyári évadát

2019.05.09. 09:45

Öt új bemutató szerepel a Gyulai Várszínház 56. évadában, amely június 26. és augusztus 13. között hét héten keresztül szinte mindennap művészeti programokkal várja a közönséget. 

Öt új bemutatóval készül a Gyulai Várszínház a közelgő, sorban az 56. évadában. Az idei szezon június 26-tól augusztus 13-ig tart, és Elek Tibor, a Gyulai Várszínház Nonprofit Kft. ügyvezetője a budapesti sajtótájékoztatón azt mondta a héten, hogy az öt új bemutató között szerepel a Psyché, a Vízkereszt, de amúgy mindegy, a Vidám Shakespeare, Darvasi László Karády zárkája című zenés monodrámája, valamint Az öreg halász és a tenger is Árkosi Árpád rendezésében.

Az összművészeti programkínálat részeként június 25-én és 26-án Weöres Sándor Napok és irodalmi konferencia, július 8. és 14. között Nemzetközi Shakespeare Fesztivál, valamint augusztus 1. és 7. között Erdély Hét is lesz, amin mindennap más erdélyi magyar színház mutatkozik be.

Elek Tibor azt is elmondta, hogy a látványos történelmi drámák és kortárs prózai színház mellett opera, musical, táncjáték, bábszínház, dzsessz, blues, irodalmi, népzenei és komolyzenei produkciók is lesznek a Gyulai Várszínház nyári műsorában. A 15. alkalommal megrendezett Nemzetközi Shakespeare Fesztiválon idén csak komédiák szerepelnek.A magyar mellett francia, orosz, iráni, grúz és olasz színházak előadásait is láthatja a közönség. Elek Tibor elmondta, hogy a Shakespeare Fesztiválon mutatja be a Sztalker Csoport és a Várszínház közösen a Vízkereszt, de amúgy mindegy című darabot ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében. A híres komédiát Vecsei H. Miklós fordította újra. A zenés programok között Miklósa Erika a Modern Art Orchestrával áll színpadra, látható lesz a Tószínpadon a Somnakaj című gypsy musical, fellép a Dresch Quartett, a Kerekes Band, Ferenczy György és az első pesti rackák, valamint Rákász Gergely Bach és Vivaldi műveiből ad orgonahangversenyt a gyulai református templomban.

A Gyulai Várszínház 56. nyári évadát Schnöller Szabina operaénekes opera- és operettgálája zárja, amin a francia romantika világa, Puccini és Verdi Itáliája, valamint Lehár Ferenc és Kálmán Imre magyar virtusa elevenedik meg, Nyári Gyula zongoraművész és Foskolos Péter hegedűművész közreműködésével.

további tartalmak a rovatból