Kiderült, miket fogyasztott a Prodigy énekese a halála előtt

Prodigy
Carhaix, 2015. július 19. Keith Flint, az elektronikus zenét játszó brit The Prodigy együttes tagja a 24. alkalommal megrendezett Les Vieilles Charrues zenei fesztiválon a nyugat-franciaországi Carhaix-ben 2015. július 18-án. (MTI/EPA/Hugo Marie)
Vágólapra másolva!
Két hónappal a halála után hozták nyilvánosságra a halottkém jelentését. Alkohol és drog is volt a Prodigy énekesének szervezetében, mikor megölte magát. 
Vágólapra másolva!

Több mint két hónapja, március elején halt meg Keith Flint, a Prodigy frontembere. Az első órákban még csak annyi információt adtak ki a hatóságok, hogy holtan találták otthonában a 49 éves zenészt, és végül a zenekar hivatalos Facebook-oldalán törték meg a csendet, és ezt írták: „a hír igaz. Alig hisszük el, de testvérünk, Keith önkezével vetett véget életének a hétvégén”. Flint holttestét egyébként hétfőn találták meg, egy barátja nyitotta rá a lakást.

Több ezren akarják, hogy szobrot kapjon a Prodigy énekese

Online petíciót indítottak annak érdekében, hogy szobrot állítsanak a Prodigy egykori énekese, Keith Flint emlékére a zenész és lényegében az együttes szülővárosában. Eddig már több mint 3500-an írták alá azt a petíciót, amit egy, az angliai Braintree városából való hölgy indított a napokban.

A halottkém jelentését pedig szerdán hozták nyilvánosságra, és kiderül belőle, hogy az énekes alkoholt, kokaint és kodeint – a mákgubóban is megtalálható opioidot – is találtak a szervezetében – írja a Billboard.

A jelentés nyilvánosságra hozatala óta az együttes is lépett, és közzétett egy üzenetet a Twitteren. Ebben igyekeznek felhívni a figyelmet arra, hogy mindenki forduljon szakemberhez, aki függőséggel vagy akár mentális problémákkal küzd.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!