Czigány György érdekes titkot árult el karrierjéről

Vágólapra másolva!
Április 28-án vasárnap este nyolc órától a Prima Primissima díjas zongoraművész, médiaszakember, Czigány György és az Egri csillagok főszerepére készülő Dósa Mátyás lesz Kalmár Tibor vendége a Sláger Témában.
Vágólapra másolva!

Ki nyer ma? Hangzott fel minden hétköznap 38 éven át a rádióban. A Sláger Téma első órájának vendégének, Czigány Györgynek a neve egybeforrott a legendás villámvetélkedővel, pedig cseppet sem villámkarrierje már az 1940-es évek óta íródik.

A Sláger Témából kiderül, hogy tinédzserként Mindszenty József hercegprímás indította el őt a költői, írói pályán. Így mostanra, 87 esztendős korára már negyvennél is több kötetet számlál. 1956-ban végzett zongoraművészként, de inkább a Magyar Rádiót választotta munkahelyéül. Nevéhez fűződik a zenei főosztály megújítása, számos legendás műsor elindítása, így például az előbb említett Ki nyer ma?.

Forrás: Sláger FM

A Magyar Televízióban eltöltött évtizedekkel együtt közel félszáz esztendőnyi médiakarrierje során Czigány György egyszerre volt kiváló műsorkészítő, valamint vérbeli rádiós és tévés szakember. Czigány György kapcsán a vasárnapi adásból az is kiderül, hogy igazi dinasztiaalapító, a bencés diákként megkapott erkölcsi esszenciát lánya és fia is tovább viszi, akik a média, a művészet, sőt a polgári repülés legkülönbözőbb területein váltak sikeressé, néha szó szerint úttörővé.

A Sláger Téma második órájában, 21 órától Dósa Mátyás színművész lesz a vendég. Akit egy ország ismerhetett meg a Barátok közt Egresi Tónijaként. Hogy gyerekszínészként indult karrierjében a sorozatszerep törést jelentett, vagy éppen az igazi áttörést hozta-e meg, az is kiderül a Sláger Témából. Ahogy azt is megtudhatjuk, Dósa Mátyás 2007-ben gyerekszínészként miért nem a Madách Színházban, az Operettszínházban vagy éppen a Vígszínházban megkezdett fővárosi karrierjéhez tért vissza, hanem helyette a Szolnoki Szigligeti Színházat választotta, gyakorlatilag elölről kezdve ezzel a színészi pályát.

Forrás:Sláger FM

Szó esik majd a május végén bemutatásra kerülő Egri csillagok-musicalről is, amelyben Bornemissza Gergelyt alakítja egykori sorozatbéli apja, Szőke Zoltán, és Széles Flóra partnereként. Mindemellett Dósa Mátyás újra beinduló zenei karrierjéről is szó lesz majd a Sláger Téma második órájában.

22 órától pedig a Sláger Téma Extra adásában a Bódy Magdival készült interjút hallgathatjuk meg újra. Az énekesnő már tinédzserkorában a Fehér Házban és Ed Sulliwan show-műsorában lépett fel az Amerikai Egyesült Államokban, hogy aztán itthon előbb a Generállal, majd saját együttesével építse páratlan karrierjét. Hogy a megannyi hazai és nemzetközi fesztiválsikert követően miért költözött mégis a tengerentúlra, illetve milyen reményekkel tért onnan haza a kilencvenes évek elején, kiderül a Sláger Téma Extrából. Szó esik majd az 1981-es Táncdalfesztivál botrányáról, de arra is fény derül, karrierje során hol és mikor léphetett fel Eric Clapton vagy éppen az April Vine zenekar társaságában. Bódy Magdi fél évszázados zenei pályafutásából egyetlen dolog még biztosan hiányzik, egy életművét összegző nagykoncert. Hogy ezzel hányadán is áll az énekesnő, szintén elárulja a Sláger Téma Extrában.

2019. április 28-án 20-23 óra között tehát ismét Sláger Téma és Sláger Téma Extra, a Sláger FM-en Czigány Györggyel, Dósa Mátyással, Bódy Magdival, valamint a házigazda Kalmár Tiborral, és a legnagyobb slágerekkel, változatosan!