Tehetséges fiataloknak segítene Törőcsik Mari

2019.04.25. 10:30

Feltörekvő tehetségeknek nyújtana segítséget Törőcsik Mari, és azt is elmondta, hogyan tudja elképzelni az ismeretátadást.

Törőcsik Mari az utóbbi években ugyan sokat betegeskedett, hosszú időt töltött a szombathelyi kórházban, de egészségi állapota stabil, és azt mondja, nagyon jól érzi magát. Ennek köszönhetően egyre többet gondol a színházra, és már az is felmerült benne, hogy szívesen átadná a tudását a fiatalabb színészgenerációnak.

Törőcsik Mari: Szeret engem a Jóisten

Törőcsik Mari legutóbb éppen a Kossuth Nagydíj átvétele után néhány nappal került kórházba, ahonnan azóta ki is engedték. Az egész falu szorít a teljes gyógyulásáért. Nem csupán a színházba járó közönség szorít Törőcsik Mari teljes felépüléséért, hanem bárki, akivel kapcsolatba kerül. A színésznő idén kapta meg a Kossuth Nagydíjat, de néhány nappal később evési nehézségei miatt kórházba került.

Törőcsik Mari velemi otthonában pihen, lehet tudni, hogy mostanában sokat olvas, tévézik, emellett pedig élvezi a tavaszt, és egyre több időt tölt a kertben. Azt sokszor elmondta már, hogy hiányzik neki a színpad és a közönség, de az biztos, hogy a közelmúltban átvett Kossuth-nagydíj is sokat javított a hangulatán. A színésznő állítólag annyira jól érzi magát, hogy komolyan elgondolkodtatta a néhány fiatal színész által felvetett ötlet.„Korábban eszembe sem jutott, hogy nekem tanítanom kellene, de az igaz, szívesen beszélgetnék a fiatalokkal a filmekről és a színházi munkáról. Katedrára persze nem állnék, de ha megkeresnének a fiatal, feltörekvő színészek, hogy adjak tanácsot, esetleg meséljek, azt bármikor örömmel megtenném. Szívesen megosztanám, ami a fejemben van. Ha úgy lenne, hogy meglátogatnak, és leülnénk beszélni, abból biztosan kikerekedhetne egy érdekes eszmecsere” – írja a Bors. Egyébként a szombathelyi Weöres Sándor Színházat vezető Jordán Tamás még az év elején beszélt arról, hogy van olyan darab, amelyben szívesen látnák Törőcsiket, sőt, ha egészségi állapota engedi, pódiumbeszélgetéseket is szerveznének, hiszen sokan lennének kíváncsiak a művésznő gondolataira. „Olyan élményeim vannak, amelyekért nem lehetek elég hálás, és ha úgy van, szívesen mesélek erről. Ha pedig segítek is ezzel valakinek, az remek dolog” – mondta a lapnak Törőcsik Mari.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK