Az egyik legrégebbi magyar húsvéti éneket dolgozták fel

Tímár Sára
Vágólapra másolva!
Az egyik legrégebbi magyar, a húsvéti ünnepkörhöz tartozó egyházi éneket adták elő népzenei köntösben. 
Vágólapra másolva!

A Junior Príma díjas Tímár Sára énekesnő már számos magyar nép- és világzenei formációban megfordult az elmúlt években, a táncházmozgalom fiatal generációjának egyik jól ismert alakja. Saját zenekarát 10 évvel ezelőtt alapította, azóta rendszeresen koncerteznek Magyarországon és külföldön is. Első szólólemezét 2018 januárjában mutatta be a Zeneakadémián, majd decemberben a másodikat, Református HÁLAÉNEK népzenével címmel.

A Krisztus feltámadott című dal az első a lemezről, ami videóklipet is kapott. A lemez különlegessége egyébként az, hogy a szakrális témájú népdalok mellé egyházi énekeket gyűjtöttek, amiket népzenei kísérettel adnak elő. Éppen ilyen a Krisztus feltámadott című ének is, ami az egyik legrégibb húsvéti egyházi énekünk.

Életörömöt akar átadni és sugározni az énekével

Sebő Ferenc dobta be annak idején a mély vízbe, amiért nagyon hálás neki. Gyerekkora óta összekevereik valakivel, ami sok vicces pillanatot okozott már. Szvorák Katalin indította el a népdalénekesi pályán, elvégezte a Zeneakadémiát, és azóta már ő is növendékeket tanít. Rengeteg népzenei formációban énekel, többek között a Sebő-együttesben, és most jött ki első szólólemeze Minek nevezzelek címmel.

Tímár Sára az autentikus népzenét játszó együttese mellett több formációnak is tagja. A Kossuth-díjas Sebő Ferenc vezette Sebő-együttessel már tíz éve énekel. Az együttesnek már három lemeze jelent meg Tímár Sára közreműködésével. Másik fontos projektje a Dalinda a cappella együttes, amellyel

a népi énekhang kreatív lehetőségeit használják ki.

A Dalindával 2017-ben jártak már Kínában és Belső-Mongóliában is. Debütáló lemezük 2018-ban jelent meg, amit a Fonó gondozásában adtak ki. Tímár Sára mindezek mellett rendszeres vendége a Bazseva és a Tázló moldvai együtteseknek, továbbá Szvorák Katalin Kossuth-díjas énekesnő koncertjeinek.