Színdarabot készítenek Törőcsik Mari életéről

2019.04.03. 10:54

Színdarab készül Törőcsik Mari életéről. Az előadás főszerepét fogadott unokája, egykori férjének, a rendező Maár Gyulának első házasságából származó unokája játssza.

A Győri Nemzeti Színház Színésze, Járai Máté Törőcsik Mari egykori férjének, a rendező Maár Gyulának első házasságából származó unokája. Annak ellenére, hogy nincs köztük rokoni kapcsolat, a színész mindig is nagyanyjaként tekintett Törőcsik Marira. Járai Máté a Blikknek azt mondta, „régi álmom válik valóra a Törőcsik-esttel. Régóta szerettem volna egy önálló produkciót, és ha minden a tervek szerint alakul, december 13-án lesz a bemutató. A 80-as évek végén a papa (Maár Gyula - a szerk.) és Selmeczi György készítettek Mari mamának egy lemezt, az azon szereplő dalokat adom majd elő, de ehhez kellett a zeneszerző beleegyezése is, aki először nemet mondott.”

„Megkértem Mari mamát, segítsen ebben, és nagyon megható volt, amit mondott. Senki másnak nem adná oda a jogokat, de szerinte én nagyon jól tudom majd előadni a dalokat és a verseket is. Úgy gondolom, ez egy igazán személyes, intim előadás lesz, hiszen gyerekként saját magam tapasztaltam, milyen is Törőcsik Mari élete” – mondta Járai Máté, aki néhány nappal ezelőtt meg is látogatta Törőcsik Marit. „Miután mindent megbeszéltünk, még dalra is fakadtunk együtt, nagyon jó érzés volt vele énekelni. No, meg persze, ha már ott voltam, akkor megnéztem a Kossuth-nagydíjat is” – mondta Járai Máté. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK