Nagy tervei vannak Törőcsik Marinak

2019.04.02. 11:49

Hazaengedték a kórházból legutóbbi kezelése után. Azóta élvezi a tavaszt, és új tervei is vannak a nyárra Törőcsik Marinak.

Törőcsik Mari március 15-én kapta meg – a színművészek között először – a Kossuth Nagydíjat, amelyet Orbán Viktor személyesen adott át a színésznőnek. Törőcsik Mari a látogatás utáni napokban azt mondta, „még most is az egész dolog hatása alatt vagyok. Nézze, sok díjam van, de ez, és hogy a miniszterelnök maga hozta el, nos, ez olyan lélekgyógyszer, ami többet ad bármi más terápiánál”.

Törőcsik Mari: Többet ért a miniszterelnök látogatása minden terápiánál

Törőcsik Mari a mai napig a Kossuth Nagydíja hatása alatt van, illetve elmondása szerint az is rengeteget jelentett neki, hogy Orbán Viktor miniszterelnök személyesen adta át neki. Törőcsik Mari március 15-e alkalmából kapott Kossuth Nagydíjat, de mivel egészségi állapota nem engedte meg, hogy személyesen vegyen részt a pénteki, budapesti ünnepségen, Orbán Viktor miniszterelnök személyesen vitte el neki a díjat velemi otthonába, másnap.

A színésznő a díj átvétele utáni héten került kórházba. A nyelőcsövét kellett tágítani, mert nagyon nehezen tudott enni. Néhány nap múlva hazaengedték, azóta pedig élvezi a tavaszt. A Blikknek azt mondta, „jól vagyok, ebben a szép napsütésben egészen remek az ember hangulata. Felderítette a kedvemet a friss levegő és a madárcsicsergés, szívesen mennék a kertbe egy kicsit tenni-venni, de egyelőre kiülni a szabadba is csodálatos érzés, hallgatom a fák susogását. Az is eszembe jutott, hogy ha minden jól alakul, szeretnék utazni egy keveset. Régebben már megígértem a kollégáknak, ismerősöknek, hogy újra felmegyek Budapestre. Persze azért sok múlik azon, hogy később hogyan érzem magam. Mindenesetre már elgondolkodtam rajta, hogy menni kellene. Az elmúlt időszak nagyon szép volt, sok erőt ad az emberek érdeklődése, törődése, igazán megható ez. A születésnapomon is sokan köszöntöttek fel, sok jókívánságot kaptam.”

további tartalmak a rovatból