Egy csiszolatlan gyémánt lesz a Toto Cutugno-koncert vendégfellépője

Eden Lorenna és Toto Cutugno
Eden Lorenna énekhangjával a Sanremoi Fesztivál egykori győztesét, Toto Cutugnot is teljesen elvarázsolta.
Vágólapra másolva!
A 16 éves Eden Lorenna lesz az olasz világsztár, Toto Cutugno budapesti koncertjének vendégfellépője.
Vágólapra másolva!

Az olasz zeneszerző-énekes, Toto Cutugno 75. születésnapja alkalmából turnézik, és április 27-én lép fel a budapesti Tüskecsarnokban. Cotugno az 1960-as évektől van jelen hazája könnyűzenei életében. Világsztártként az 1980-as évektől jegyzik, amikor a Solo noi című dalával megnyerte a San Remo-i dalfesztivált.

Cutugno egyébként díszvendégként vagy zsűritagként, de mindig jelen van a Sanremoi Fesztiválokon.

Toto Cutugno számos fesztivált megnyert. Többek között az 1980-as San Remo-i dalfesztivált és az 1992-es Nemzetközi Eurovíziós Dalversenyt is. Forrás: Origo

Idén márciusban a 16 éves Eden Lorenna nyerte a Sanremo Young Fesztivált, amit a fiatal zenészeknek hirdetnek. Cutugno is jelen volt a megmérettetésen, ami után fel is vette a kapcsolatot a fiatal tehetséggel, és több európai koncertjére is elhívta.

Eden Lorenna énekhangjával a Sanremoi Fesztivál egykori győztesét, Toto Cutugnot is teljesen elvarázsolta. Forrás: Origo

A fiatal Eden Lorenna a Róma közelében fekvő Pomeziában született. Zenei tehetségét édesanyjától, a kiváló hegedűművésztől örökölte. Lorenna Luciano Pavarotti Nessun dormá-ja hatására döntött úgy, hogy énekelni fog. Az operákat azóta is nagyon kedveli, de énekmódjában már a popzenével ötvözi az operát.

A fiatalembernek már most komoly rajongótábora van nemcsak Olaszországban, de egész Európában.