Iggy Pop Budapesten koncertezik

2019.03.25. 09:28

Iggy Pop idén nyáron a Budapest Parkban koncertezik. A punk keresztapja utoljára 25 évvel ezelőtt adott önálló koncertet Budapesten. 

Iggy Pop július 24-én Budapesten, egész pontosan a Budapest Parkban koncertezik. James Newell Osterberg Jr., azaz Iggy Pop dobosként kezdte karrierjét különféle gimis bandákban, majd hamar felfedezte magában a féktelen, nyers erőt – többek közt ő volt az egyik első előadó, aki kipróbálta a stage-dive-ot. 1968-ban tehát megalakult a punk egyik alappilléreként számon tartott The Stooges, ami a 60-as évek végén és a 70-es évek elején három kultikus lemezt (The Stooges, Fun House, Raw Power) jelentetett meg. Majd nem sokkal később Iggy szólókarrierjére kezdett koncentrálni, amiben jó barátja, David Bowie volt segítségére.

Iggy Pop. Egy igazi zenei innovátor, aki számos generáció számára képes definiálni a punk műfaját. Legutóbbi, 2016-ban megjelent albuma a bizonyíték, hogy zsenialitása nem múlandó, és képes újra és újra definiálni magát a jelenben. A Post Pop Depression a Queens of the Stone Age frontembere, Josh Homme produceri segítségével készült és a Legjobb Alternatív Zenei Album kategóriájában Grammy-jelölést is kapott.

Minden idők egyik legdinamikusabb, legszuggesztívebb színpadi jelenlétéről ismert Iggy Pop ugyanúgy formálta a 70-es évek punkzenéjét, ahogy a 90-es évek grunge-szcénáját, miközben karrierjét folyamatosan szakmai elismerések és fanatikus rajongás övezte és övezi. Iggy Pop utoljára 25 évvel ezelőtt adott önálló koncertet Budapesten.

további tartalmak a rovatból