Unokatestvére talált gyógymódot Lerch Istvánnak

Lerch István zeneszerző zenész
Budapest, 2007. április 9. Lerch István zeneszerző-billentyűs-énekes április 12-én jól ismert dalok mellett új szerzeményeket is megszólaltat Budapesten a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. MTI Fotó: Kollányi Péter
Vágólapra másolva!
Lerch István unokatestvére, az egykori jégkorongozó, Kassai György talált egy olyan gyógymódot, amivel segíthetne a V'Moto-Rock zenészének teljes életet élni. 
Vágólapra másolva!

Két évvel ezelőtt, 2017 januárjában lett rosszul. Kórházba vitték, ahol kiderült, hogy agyvérzése volt. Hetekig intenzív osztályon kezelték, később volt még egy agyvérzése, meg is műtötték, és nagyon hosszú ideig kórházban lábadozott, elsősorban

felesége ápolja.

Közben pedig logopédusok és mozgáskoordinációs szakemberek segítik. A család azonban türelmetlen, mert úgy érzik, Lerch István gyorsabban is gyógyulhatna.

Két év után kikerülhet a kórházból Lerch István

Lerch István felesége szerint onnan jött már vissza, „ahol csak a csend van". Nagyon bízik abban, hogy a zenész tavasszal, két év után elhagyhatja a kórházat. A V'Moto-Rock zeésze, Lercz István két év után, tavasszal talán elhagyhatja a kórházat. Legalábbis felesége ebben bízik. Az utóbbi hetekben éledt fel némileg Lerch István Facebook-oldala, miután egy rajongó a 2017.

A zenész unokatestvére Kassai György, az egykori jégkorongozó és sportvezető egy dokumentumfilmben találkozott egy új terápiával, ami szerinte és a család szerint gyorsan segíthetne Lerch állapotán. Kassai György a Borsnak azt mondta, „úgy nőttünk föl Istvánnal, mintha testvérek lennénk, elég friss híreket tudok az állapotával kapcsolatban. Erősen összefogott most a család, mert találtunk olyan lehetőségeket, amelyek az elmúlt két évben föl sem merültek.” A dokumentumfilmről pedig azt mondta, „pont olyan, mintha Istvánról forgatták volna. A kezdet, a főszereplő sérülése, az egy az egyben olyan volt, mint Istváné.

Ennek a férfinak négy évig tartott a rehabilitációja szakemberek kezében. A filmben azt láttam, hogy négy év alatt egy olyan élhető életet tudtak produkálni a főszereplőnél, amely arra ad alapot másoknak is, hogy az ilyenfajta sérüléseket másoknál is helyre lehet állítani. Vannak persze bizonyos szituációk, amelyeket már nem lehet, de esetünkben van remény. Megsokszorozta a család erejét a lehetőség, mindent el fogunk követni, hogy István lehetőséget kapjon.”