Erősítenék a magyar-horvát kulturális kapcsolatokat

Pacsay-Tomassich Orsolya, Nina Obuljen-Korzinekkel
Vágólapra másolva!
A kulturális kapcsolatok elmélyítéséről tárgyalt az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a horvát kulturális miniszterrel. A tervek között szerepel egy, a Magyar Nemzeti Múzeum közreműködésével megrendezésre kerülő „Zágráb-Budapest" kiállítás is.
Vágólapra másolva!

Megerősítette elkötelezettségét a magyar-horvát kulturális együttműködés elmélyítése iránt Dr. Pacsay-Tomassich Orsolya, az EMMI nemzetközi ügyekért felelős államtitkára zágrábi látogatásán, ahol megbeszélést folytatott Nina Obuljen-Korzinekkel, a Horvát Köztársaság kulturális miniszterével - derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) közleményéből.

Pacsay-Tomassich Orsolya és Nina Obuljen-Korzinekkel Forrás: EMMI Sajtó- és Kommunikációs Főosztály)

Ahogy beszámolnak róla, a kulturális kapcsolataink sokszínűségét tükrözi majd a két tárca közötti munkaterv, ami a

2019–2021 közötti időszakra számos konkrét programot irányoz elő az együttműködés különböző területein.

A tervezett projektek közül kiemelkedik a Magyar Nemzeti Múzeum közreműködésével megrendezésre kerülő „Zágráb-Budapest" kiállítás, amely átfogó képet kíván majd nyújtani a két ország történelmi hagyományairól, nemzeti értékeiről.

A dokumentum aláírására várhatóan idén nyáron kerül sor, a Dubrovniki Nyári Fesztivál megnyitója alkalmából, amire díszvendégként meghívást kapott Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.