A színpadon töltött 45 év után írt életrajzi könyvet a magyar zenész

Vörös István énekes, gitáros, dalszerző
Vörös István énekes, gitáros, dalszerző
Vágólapra másolva!
23 lemez, 3 DVD és most már egy életrajzi kötet is részét képezi Vörös István több mint 40 éves karrierjének. A könyv megjelenését egy koncerttel ünnepli meg az egykori Prognózis alapító frontembere. 
Vágólapra másolva!

17 évesen került Radics Béla helyére a Nevada együttesbe, majd több formációt (Hadirock, Prognózis, Vörös István és a Prognózis) is alapított, aztán 1999-től saját néven, szóló projektjével működik. A koncertek és a lemezek már 20 éve Vörös István neve alatt futnak. A

több mint 40 éves pályafutása

alatt a különböző formációinak 23 lemeze és 3 DVD-je jelent már meg, és idén megjelenik az első könyv is. Az Önvallomás című könyv egy életrajzi regény, ami a régi Prognózis-sláger után az Én az időt nem sajnálom alcímet kapta. Könyvben szól gyerekkorról, szerelemről, a művészi pálya kiismerhetetlen labirintusairól, dalairól és a pályán töltött eddigi 45 évről.

Vörös István Fotó: Polyák Attila - Origo

Vörös István a kötetet egy, a MOM Kulturális Központban tartott nagykoncerttel mutatja be március 23-án, szombaton. A koncerten ott lesz vendégként az egykori Prognózisból a billentyűs zerzőtárs, Inkei Béla és St. Martin és a visszatérő Krúlik vonósnégyes is. Egyébként az életrajzi kötet melléklete a tavalyi jubileumi koncert DVD-je.

A Vörös Istvánnal készült, tavalyi interjúnkat itt olvashatja:

Így fér meg egymás mellett a páncélos és a rock

40 évvel ezelőtt írta azt a dalt, amelyik először került hanghordozóra szerzeményei közül. Leghíresebb együttesével, a Prognózissal két nagylemezt is kiadtak, és sajátos, kicsit új hullámos stílusukért odavolt a közönség. Az 1997 óta leginkább csak szólóban zenélő Vörös István a régi dal 40. születésnapja okán készül nagykoncertre március 3-án.