Az utolsó előtti huszár képregényen

Az Utolsó Előtti Huszár
Vágólapra másolva!
A közönségi finanszírozást célozták meg a huszáros magyar képregény alkotói, és a másfél hónapra szabott kampány első napján már meg is lett a kívánt összeg, ami azóta csak tovább nőtt. Az Utolsó Előtti Huszár egy történelmi ihletésű, misztikus horror-kaland képregény lesz. 
Vágólapra másolva!

Új magyar kiadvány készül elkápráztatni a magyar képregényrajongókat. Az Utolsó Magyar Huszár egy történelmi ihletésű, misztikus horror-kaland képregény lesz, amit már a készítése alatt óriási érdeklődés övez. Igaz, ez annak is köszönhető, hogy a képregényes múlttal rendelkező ötletgazda, Varga Bálint Bánk és a rajzoló Tuli Krisztián közösségi finanszírozásból képzelik el a képregény megalkotását. És az már nem is kérdés, hogy erre megvan-e az esélyük, hiszen a másfél hónapra szabott kampány

első napján megvolt a megcélzott összeg, a majdnem egymillió forintot jelentő 3400 dollár.

Azóta az indiegogós előrendelések miatt a tervezett összegnek már a 400 százaléka is biztosított.

A Fekete mentések Forrás: Hollóhegy Kiadó

A terv már a legelején az volt, hogy a befolyt összegből le tudják gyártani a kampányba beszállók által megrendelt mennyiséget, és ha marad még, akkor azt arra szeretnék fordítani, hogy a rajzoló Tuli Krisztiánnak a nyomdába küldésig kizárólag a képregénnyel kelljen foglalkoznia. A számok alapján ez is biztosított.

Arra a kérdésünkre, hogy mennyiben változtattak az eredeti terveken, az alkotók azt válaszolták, nem igazán: „túl sokat nem változik a közösen kidolgozott munkafolyamatunk, hisz minél nagyobb összeg folyt be, annál többet is kezdtünk vállalni. Magyarán,

A puha borítóból kemény borító lett (a rendezői kötetek esetében), a képregény hossza már +10 oldallal nőtt, valamint vállaltunk olyan extrákat is, amik nem konkrétan a kötetbe kerülnek, mint a 3 miniképregény, amit vendég rajzolók készítenek vagy a 3D nyomtatott figura, ami a főhősünket mintázza. A tényleges nyereségünk az egészből (amit arra fordítunk, hogy Krisztián csak a képregényrajzolással foglalkozhasson 4 hónapon át) nem sokat változott az összeg duzzadásával sem. A malibui nyaraló tehát még várat magára, egyelőre a célunk, hogy minden forintot visszaforgassunk valamilyen módon a projektbe, és az ezzel megszülető kiadónkba, a Hollóhegybe. Szóval az első rész sikere az egész sorozatot megalapozza, így például az már nem kérdés, hogy fogjuk-e folytatni a képregényt, ahogy azt eredetileg is terveztük.”

Az Utolsó Előtti Huszár Fekete mentéseinek karaktereit legendás magyar színészekről mintázták: Kozák András, Latinovits Zoltán, Muráti Lili, Garas Dezső, Jávor Pál és Kaszás Attila Forrás: Hollóhegy Kiadó

Az Utolsó Előtti Huszár a történelmi dráma és a természetfeletti horror keveréke, amiben ugyanúgy benne vannak a magyar népmesék, legendák és mitológia világa, mint a Nagy Háború eseményei. A történethez valós eseményeket és személyeket tanulmányoztak. A folyamat nagyjából úgy alakult ki, hogy történész konzulensek segítségével beleszőtték a cselekménybe a klasszikus mondák és népmesék elemeit, majd az egészet modern, fantasys hangulatba helyezték, némi folklórral és horrorral.

Az Utolsó Előtti Huszár nem egyrészes kiadvány lesz. Az első részt – az egyre több támogatónak köszönhetően – 40 oldalon és színesen adják ki, ami az első, hatrészesnek szánt ciklust indítja. Bár lesz egy nulladik, bevezető miniepizód is Füstbe ment terv címmel.

A Fekete mentések

A történet egy paranormális ügyekkel foglalkozó titkos huszárszervezettel, a Fekete mentésekről szól. Köztük is leginkább a vezetőjükkel, Csillagszeművel. Ő egy különleges képességű, ráadásul egy igen forrófejű tagja a tizenkettesek, azaz a „boszorkányosok” csapatának. A történet első hat része alatt bejárják a háború sújtotta Európa legsötétebb zugait, köztük több legendás helyszínt is, ahol valós történelmi személyek is megjelennek majd.

A huszáros alapsztori szinte egyből megvolt, semmilyen versenytársa nem volt: „az ötlet villámcsapásszerű volt, és azonnal tudtuk, hogy valami nagyon jó dologba tenyereltünk bele. A karakterek például szinte maguktól születtek meg,

A magyar folklór és az első világháború történelme, no meg a huszárság története és hagyománya olyan gazdag táptalaj, ami szinte végtelen tárházát adja a legkülönfélébb és sokszor legőrültebb ötleteknek.”

Igaz, hogy Tuli Krisztián a képregény rajzolója, de több vendégalkotó is beszállt a siker érdekében. Ők Nóthóf Ferenc, László Márk, Németh Gyula, Felvidéki Miklós, Lakatos István és Lanczinger Mátyás alternatív borítókat, posztereket készítettek, és ha összejön annyi pénzt, különkiadásokat is készítenek. Egyébként Az Utolsó Előtti Huszár-t 10 különböző csomagban lehet megrendelni: 6 nyomtatott, 2 digitális és 2 kiegészítő.