Egyértelmű, hogyan halt meg a Prodigy énekese

Prodigy
Carhaix, 2015. július 19. Keith Flint, az elektronikus zenét játszó brit The Prodigy együttes tagja a 24. alkalommal megrendezett Les Vieilles Charrues zenei fesztiválon a nyugat-franciaországi Carhaix-ben 2015. július 18-án. (MTI/EPA/Hugo Marie)
Vágólapra másolva!
A hivatalos vizsgálat szerint nem merült fel az idegenkezűség gyanúja Keith Flint, a Prodigy együttes énekesének halálával kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Lezárult a hivatalos vizsgálat Keith Flint, a Prodigy énekesének halála ügyében, ami szerint teljesen kizárható az idegenkezűség. A 49 éves énekest március 4-én találták holtan az essexi North Endben lévő otthonában. A zenész a törvényszéki orvosszakértő megállapítása szerint felakasztotta magát, a toxikológiai vizsgálat azonban még folyik.

Elhagyta felesége a Prodigy énekesét - ez vezethetett a halálához

Keith Flint holtestére essexi házában találtak rá. A zenekar is megerősítette a hírt, mint ahogy azt is, hogy a Prodigy énekese öngyilkos lett. A The Sun szerint az énekes nem tudta feldolgozni, hogy a felesége elhagyta, ezért következhetett be a tragédia. A lap szerint az énekest elhagyta japán modell és DJ felesége, Mayumi Kai.

Flint halálának körülményeiről várhatóan július 23-án adják le a zárójelentést. A Chelmsfordban megtartott tárgyaláson Lynsey Chaffe vezető orvosszakértő elmondta, hogy a haláleset körüli hivatalos rendőrségi eljárás szabályosan, a protokoll szerint zajlott, és megerősítette, hogy

nem merült fel az idegenkezűség gyanúja.

A Londonban született Flint az 1990-es években futott be Brit Award-díjas bandájával. Az együttes tavaly novemberben jelentkezett új lemezzel, a közelmúltban Ausztráliában turnéztak, májusban az Egyesült Államokba mentek volna. Liam Howlett és Maxim, a Prodigy tagjai Flintet „igazi úttörőként, innovátorként és legendaként” méltatták halála után.

A Chemical Brothersből Ed Simons azt mondta, „nagyszerű ember” volt, akivel mindig nagyon mulatságos volt együtt lenni. Két nappal halála előtt Flint még részt vett a chemsfordi öt kilométeres parkfutásban, amit egyéni csúccsal, 21 perc 22 másodperc alatt teljesített.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!