Pinket teljesen meghatotta ez az elismerés

music Horizontal
US singer-songwriter Pink performs at the 2019 MusiCares Person Of The Year gala at the Los Angeles Convention Center in Los Angeles on February 8, 2019. (Photo by Valerie MACON / AFP)
Vágólapra másolva!
Két-két díjjal a The 1975 pop-rock banda és Calvin Harris lettek a Brit Awards nagy győztesei a szerdán Londonban megrendezett.
Vágólapra másolva!

Szerda este adták át a brit zeneipar legjelentősebb díjait, azaz a Brit Awards elismeréseket. Idén egyértelműen a The 1975 pop-rock banda és Calvin Harris taroltak. A The 1975 megkapta a legjobb brit együttes díját, és A Brief Inquiry Into Online Relationships című lemezükkel ők nyerték el a legjobb brit album díját is. Calvin Harrist, aki olyan neves előadókkal dolgozott, mint Rihanna és Sam Smith,

először díjazták a brit lemezipar díjátadóján.

A The 1975 a díjak átvétele mellett fel is lépett a Brit Awards szerdai gáláján Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

A skót Harris a produceri díjat és a legjobb brit kislemez díját is elnyerte a One Kiss című számért, amelyet Dua Lipa énekesnővel készített. Az amerikai énekes-dalszerző Pink, akinek előadásával a gála zárult, életműdíjat vehetett át (a zenéhez való rendkívüli hozzájárulásért). Az életműdíjat Pink előtt kizárólat brit előadóknak ítéltek.

Pink a Brit Awards díjátadóján Forrás: AFP/Valerie Macon

Az énekesnő el is mondta beszédében, hogy mekkora megtiszteltetésnek tartja, hogy abban a kategóriában lett díjazott, amiben korábban David Bowie, a The Beatles, Elton John vagy Paul McCartney. „Ez egyszerűen felfoghatatlan számomra” – mondta.

A legjobb női szóló előadó díját Jorja Smith vehette át, George Ezra pedig, akinek Shotgun című száma a nyár slágere volt, a legjobb brit férfi szólóénekes trófeáját vihette haza. Az év legjobb brit zenés videója díjat a Little Mix lánybanda kapta Woman Like Me című, Nicki Minaj rapperrel közös számáért. Tom Walker a Leave a Light On című dallal lett díjazott a legáttörőbb brit előadás kategóriában.

Calvin Harris, aki a produceri díjat és a legjobb brit kislemez díját is átvehette szerdán Forrás: AFP/2018 Getty Images/Paras Griffin

A londoni O2 arénában megrendezett gálát Hugh Jackman hollywoodi sztár nyitotta meg A legnagyobb showman című filmjének főcímdalával. A nemzetközi kategóriákban Ariana Grande és a kanadai rapper, Drake kapta a legjobb szóló női és férfi előadó díját. A legjobb nemzetközi együttes pedig a Beyonce és Jay-Z alkotta The Carters lett. A Brit Awards díjkategóriáiban idén több nő szerepelt, mint férfi, amire ezt megelőzően

csak egyetlen alkalommal volt példa a díj 40 éves történetében.

A brit zenei díjat korábban az a kritika érte, hogy nem tükrözi a brit zenei élet sokszínűségét. A legtöbb díjkategória győzteséről a brit zeneipar tagjainak szavazása döntött, néhány kategóriában azonban, köztük az év videoklipje mezőnyben a közönség szavazhatott.