15 év után hazaköltözik Little G Weevil

Little G Weevil
Vágólapra másolva!
A többszörös zenei díjnyertes Little G Weevil nagyjából 15 év után véglegesen hazaköltözik az Egyesült Államokból. Back in Alabama című, új lemezét februárban mutatja be Budapesten. 
Vágólapra másolva!

Február 21-én és 22-én duplakoncerttel mutatja be új, Back in Alabama című lemezét Little G Weevil, azaz Szűcs Gábor a budapesti Muzikumban. A többszörös zenei díjnyertes Little G 2004-ben költözött az Egyesült Állmokba, és most úgy néz ki, 15 év után véglegesen hazaköltözik. Egyébként 2004 óta 6 szólólemezt jelentetett meg Amerikában.

Little G Weevil Forrás: Origo

2013-ban megnyerte a világ legkomolyabb blues-zenei versenyét, a Memphisben megrendezett International Blues Challenge-et, és kategóriája legjobb gitárosának is megválasztották. Mai napig

ő az egyetlen európai szóló zenész, aki első helyezést ért el

ezen a világversenyen. 2014-ben amerikai blues-zenei díjra jelölték, mint az Év akusztikus előadója. Moving című albuma Blues Blast Music Awards-jelölést kapott, mint az Év legjobb akusztikus albuma, valamint az angliai Mojo magazine a világ három legjobb blues albuma közé sorolta. 2014-ben az Év zenésze díjat kapta meg a Hangszeresek Országos Szövetségétől, a HANOSZ-tól.

2016-ban a Three Chords Too Many, 2017-ben pedig a Something Poppin' című albumai Independent Blues Award-jelölést kaptak az Államokban, illetve utóbbit Fonogram-díjra is jelölték Magyarországon. A híres blueszenész, Cleve Baker azt mondta róla, „világszerte joggal tisztelik Little G-t.

gitárjátéka pedig egyszerűen mesteri. Mély, erős, hangja csak hab a tortán.” Legújabb albuma Back in Alabama címmel 2018 decemberében jelent meg. A félig akusztikus albumra kilenc saját szerzemény és két feldolgozás került. A szólódalok mellett öt számban nagybőgő, szájharmonika és két vokalista vendégszerepel.