8-szoros Grammy-díjas koncertezik a Parkban

Kaya Fest GettyImageRank2 Arts Culture and Entertainment
MIAMI, FL - APRIL 22: Ziggy Marley performs at the Kaya Fest at Bayfront Park Amphitheater on April 22, 2017 in Miami, Florida. Gustavo Caballero/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Ziggy Marley, Bob Marley legidősebb fia idén nyáron lép fel először Budapesten. A koncert a Budapest Parkban lesz júniusban.
Vágólapra másolva!

Ziggy Marley egészen fiatalon került nagyon közeli kapcsolatba a zenével, hiszen édesapja, Bob Marley mellett a fél életét a stúdióban tölthette, még ha nem is aktív zenészként, hanem csak egy szemlélődő gyerekként. Idővel persze már ő is turnézott apjával.

Első komolyabb fellépése még gyerekként 1978-ban volt,

amikor még csak 10 éves volt, de a kingstoni One Love Peace elnevezésű koncerten már színpadra is állt apja mellett. Egy évvel később aztán testvéreivel, Sharonnal, Cedellával és Stephennel közösen megalapították első zenekarukat, a Melody Makerst.

Ziggy Marley egyik, 2017-es koncertjén Miamiban Forrás: AFP/2017 Getty Images/Gustavo Caballero

A zenekar szép pályát járt be, majd a 2000-es évek elején a frontemberként tevékenykedő Ziggy úgy döntött, szólókarrierbe kezd. Első önálló lemeze 2003-ban jelent meg Dragonfly címmel.

A nyolcszoros Grammy-díjas reggae-ikon a rengeteg elismerés mellett természetesen a közönséget is megnyerte magának. Tavaly adta ki hetedik nagylemezét, ami a Rebellion Rises címet kapta, és amelyet Ziggy maga írt, rögzített, és ő volt a producere is. Az erősen lázadó szellemű anyagot a szaksajtó is nagyon dicsérte, most pedig ezt a lemezt hozza el Budapestre, ahol először lép fel. A Budapest Parkba szervezett koncertje július 30-án lesz.