Újranyit a legendás budapesti Metro Klub

2019.02.07. 15:00

Metro Club Theatre néven újranyitott Budapest legendás szórakozóhelye, a Metro Klub, amely a '60-as években a magyar beatzene fellegvára volt.

Február 8-án, pénteken hivatalosan is megnyit a '60-as évek legendás, a beatzene fellegváraként is ismert szórakozóhelye, a Metro Klub. A szórakozóhely teljesen új profillal indul és Metro Club Theatre lesz a neve. Az erzsébetvárosi Dohány utcában, a 22-24. szám alatt található épületben a nyitóbulin fellép Revolution, Dj Nash, a New Dance World Hiphop Dance School, és lesz fürdőruha- és fehérnemű-bemutató is.

A Metro Klub szecessziós stílusban tervezett épülete 1908-ban nyílt meg Európa egyik legnagyobb gyerekjáték-áruházaként, majd jó 50 évvel később alakult át szórakozóhellyé. Ennek hátterében az állt, hogy az M2-es metró elhúzódó építésén dolgozó munkások számára szerettek volna egy szórakoztatóközpontot létesíteni. Így költözött a Síp utca és a Dohány utca sarkán álló ötemeletes lakóházba, az egykori Árkád Bazár helyére a Metro Klub, amely korábban több más helyen már működött. Itt egy néhány évvel ezelőtti állapot látható a Google Maps Street View-ja segítségével:

A Budapest kultikus szórakozóhelyeként ismertté vált Metro Klubban (még egy korábbi épületben) alakult meg 1961-ben a Metro együttes, itt koncertezett a magyar beatzene számos ismert zenekara, itt jelent meg először a tviszt. Részben itt forgatták 1969-ben Kovács András Extázis 7-től 10-ig című beat-dokumentumfilmjét, a következő évben itt készült az első magyar koncertlemez, az Egy este a Metro Klubban is. A '70-évek elején a Metro együttes és klub is megszűnt.

Az épület egy ideig rendezvényteremként üzemelt, a rendszerváltás környékén butikok, egy hostel, majd az azóta szintén megszűnt Roham Bár költözött ide. A szórakozóhelyen mostantól minden pénteken és szombaton étellel-itallal, hatalmas tánctérrel és főleg lemezlovasokkal várják a vendégeket.

további tartalmak a rovatból