Így ünnepelte a József Attila színház a 85 éves Láng Józsefet

Láng József ad interjút 2017 június 13-án
Láng József ad interjút 2017 június 13-án
Vágólapra másolva!
A József Attila Színház Örökös Tagja január ötödikén ünnepeli nyolcvanötödik születésnapját. A színház a Feketeszárú cseresznye január 10-i előadásán köszöntötte a legendás színészt.
Vágólapra másolva!

Láng József a mai napig igen aktív, nem mellesleg pedig két lábon járó színháztörténelem a kollégák szerint. Állítólag lehetetlen mellette unatkozni, a színházi büfében csak úgy ontja magából az anekdotákat. Láng József 1962-ben lett a József Attila Színház tagja, és,

62 éve van a pályán, és ebből 57-et a József Attila Színháznál töltött.

Láng József és Fehér Anna Forrás: József Attila Színház

Prózai és zenés szerepek sorát játszotta. Számtalan játék- és tévéfilmben láthatta a közönség. Orgánuma a védjegye. A statisztikák szerint

1020 filmben, 724 karakternek 1052 alkalommal kölcsönözte a hangját,

de minden bizonnyal a legismertebb szinkronszerepe a Roger Moore alakította Simon Templar, a '60-as években készített, és Magyarországon is sikerrel futó Angyal című filmsorozatból. Láng József 1996-ban kapta meg a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjét, 2010-ben Gobbi Hilda-díjjal, 2015-nem pedig Jászai Mari-díjjal jutalmazták.

A Láng Józseffel készített, 2017-es interjúnkat itt olvashatja:

Roger Moore magyar hangja és az Aranycsapat

Hűséges típus: majdnem hatvan éve házas, ötvenötödik éve tagja a József Attila Színháznak. Élete kiadja az elmúlt évtizedek kórképét is. Színházi pályafutása során játszott főszerepet Avar István, Páger Antal, Ruttkai Éva és sok más színész partnereként. Ám a sors úgy hozta: a legtöbben Roger Moore magyar hangjaként ismerik.