Interaktív Grimm-kiállítás nyílik Hamburgban

Exhibition "Fairy tale worlds - once upon a time" (in German) Lifestyle and Leisure TOURISM Exhibitions Free time Harbor city COMPUTER TECHNOLOGY, Grimm, kiállítás
10 September 2019, Hamburg: A girl is looking at a projection of fairy tale terms. With modern technology and personalised visitor guidance, the fairy tales of the Brothers Grimm are to be experienced in the exhibition "Märchenwelten - Es ist einmal" (Fairy tale worlds - once upon a time), which will open on 14.09.2019. Photo: Markus Scholz/dpa
Vágólapra másolva!
A Grimm testvérek mesevilágát megidéző élménykiállítás nyílik szombaton Hamburgban.
Vágólapra másolva!

„A Grimm-mesék és a bennük bemutatott világok kultúrtörténetünk felbecsülhetetlen kincsei közé tartoznak. Több mint 200 éve számítanak bestsellernek és semmit sem veszítettek varázsukból" - mondta kedden Matthias Kammermeier, a hamburgi kiállítást szervező cég elnöke.

- közölték korábban a rendezők.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Markus Scholz

A kiállítást szervező Märchenwelten cég koncepciójának fontos részei a multimédiás és interaktív elemek.

A bejáratnál mindenki kap egy chipet, amely elraktározza az életkorát, a nemét és az általa beszélt nyelvet, így az összes állomás a látogatóhoz alkalmazkodik.

A szervezők évente mintegy 300 ezer vendéggel számolnak. Számos újdonságot lehet majd kipróbálni a kiállításon, például interaktív padlók és falak fognak működni, amelyek a mozgásra reagálva változnak. A digitális technológiának köszönhetően a mesefigurák megelevenednek a nézők előtt.