Augusztus elején zárul a sikeres népzenei koncertsorozat

Benczúr Kerti Esték
Vágólapra másolva!
Augusztus 7-én a Babra zenekar koncertjével zárul az idei Benczúr Kerti Esték népzenei sorozata.
Vágólapra másolva!

Az utolsó fellépőjéhez érkezett az idei Benczúr Kerti Esték népzenei sorozata. A sorozat egyik különlegessége, hogy a fellépő zenekarokat a Halmos Béla Program kuratóriumi tagjai válogatták össze, és házigazdaként a kuratóriumi taggal találkozni is lehet a koncerteken. Az idei zárókoncert augusztus 7-én, fél 8-kor kezdődik, és utána táncház is lesz a Benczúr házban.

A déli szláv népek és a Balkán ezerarcú zenei hagyományait újjáélesztő Babra zenekar Eredics Gábor választottja volt. Az öttagú budapesti zenekart a balkáni kultúra iránti rajongás és családi szálak fűzik a Duna mentén letelepedett déli szlávok zenéjéhez, melynek

eredetiségét és lelkületét megőrizve hoznak létre a tradicionális dallamokból új zenei formákat.

Közben pedig egyéni hangzásvilág és stílus kialakítására törekednek. A zenekar egyéniségét a tamburák egysége, a klarinét és a harmonika összhangja határozza meg, amire jön még a régies hangvételű, többszólamú éneklésmód. A Babra 2018-ban már Ostravában, a Czech Music Crossroads Showcase koncertjén képviselte Magyarország tamburazenei hagyományait, majd a lengyelországi Pannonica Festival, a Bratislawa World Music Festival és a vicenzai Musica delle Tradizioni zeneértő közönsége előtt mutatkozott be. Olyan fontos szakmai elismeréseket is elnyert, amelyeknek eredményeként 2019-ben az indiai Sur Jahan Fesztiválra kapott meghívást.

A zárókoncert a Postamúzeum vagy a Bélyegmúzeum 1000 forintos belépőjével ingyenesen látogatható. A jegyek mellé egy pikoló sört vagy egy kisfröccsöt is választhatnak koncertlátogatók a grillteraszon.