Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Elárverezi értékes festményeit egy japán milliárdos

Vágólapra másolva!
Maezava Juszaku japán milliárdos el akarja árverezni értékes műgyűjteményének számos darabját, mert azt állítja, hogy minden pénze elfogyott.
Vágólapra másolva!

A Zozo online divatkereskedés alapítója és elnök-vezérigazgatója szombaton közzétett Twitter-üzenetében írt arról, hogy azt tervezi, eladja műgyűjteménye néhány darabját a Sotheby's aukciósház május 16-i New York-i árverésén. A milliárdos két képet is csatolt, egyikük Andy Warhol virágcsendélete, amelynek értékét 1,2-2 millió dollárra becsülik, a másik Ed Ruscha mintegy 2-3 millió dollárt érő festménye. Mindezeken kívül Maezava gyűjteményében található

  • Jean-Michel Basquiat Untitled 1982 címmel ismert önarcképe, amelyért 57,3 millió dollárt fizetett a Christie's 2016. májusi New York-i árverésén, valamint
  • a művész és az amerikai alkotók esetében egyaránt rekordot jelentő 110,5 millió dollárért (30,85 milliárd forint) vette meg 2017-ben egy másik árverésen Jean-Michel Basquiat egy arcot ábrázoló, cím nélküli festményét.

Egy twitterező azon kérdésére, hogy azért adja-e el a képeket, mert nincs pénze, Maezava vasárnap azt válaszolta: „igen, soha nincs pénzem, mert mindig elköltöm”, és üzenete végére egy mosolygós emojit biggyesztett.

Maezava a SpaceX 2023-ra tervezett Hold-körüli utazásának első magánügyfele, vagyonával a Japán leggazdagabbjait összegző lista 18. helyén állt az év elején. Ám számos üzleti balfogás miatt a Zozo részvényeinek ára több mint felére zuhant, meggyengítve a vállalkozást.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről