Ösztönből írt számmal örül a tavasznak a Kelemen Kabátban

Kelemen Kabátban
Vágólapra másolva!
Tavaszias hangulatú dallal indítja az évet a Kelemen Kabátban. A Kicsi Rigó egy ösztönösen jött zene-szöveg ötletből indult még február elején. A szövegvideó az Origón debütál. 
Vágólapra másolva!

Tavaly az Akvárium Nagyhalljában ünnepelték 5. születésnapjukat, most pedig egy tavaszias, klasszikus „kelemenkabátos” dallal nyitják 2019-et. Az idei évre állítólag több érdekességet is tartogat a Kelemen Kabátban együttes, de a részletekről még hallgatnak. Addig is itt van az idei első daluk:

A zenekar frontembere, Horváth Boldizsár a számról azt mondta az Origónak, hogy „egy nagyon ösztönösen és hirtelen jött zene-szöveg ötletet dolgoztunk ki február elején. Ilyenkor már borzalmasan vágyunk a tavaszi estékre, és

Megpróbáltuk zenében megfogalmazni azt a friss lökést, amit a tavasz ad a természetnek minden évben. A dalt a naplementében barátokkal töltött, néha akár az éjszakába nyúló tavaszi és nyári esték, no meg természetesen maga Kicsi Rigó inspirálta. A zene végül egy pörgős, klasszikus Kelemen hangzást kapott, próbáltunk egy jó ízlésű mixet keverni az élő és az elektronikus hangszerek arányából.” A frontemberrel készült, korábbi interjúnkat itt olvashatja:

Kelemen Kabátban: Érezték, hogy van bennünk víruspotenciál

2011-ben robbant be két nagyon erős anyaggal. Az elmúlt hat évben pedig egyre jobban letisztult zenekara, a Kelemen Kabátban, és még őt is meglepi, mennyire szomorúak a legújabb dalaik. A 2018 elején megjelenő lemezükön lesz kesergős house és népzene is. A zenekarvezető Horváth Boldival a kezdetekről, küzdelmekről, öregedésről és a segítségnyújtásról is beszélgettünk.