3 év kőkemény zenélés után oszlik fel a szupercsapat

Prophets Of Rage Perform At The Forum GettyImageRank2 Celebrities Arts Culture and Entertainment MUSIC CONCERT
INGLEWOOD, CA - SEPTEMBER 15: Musicians B Real (L) and Tom Morello of Prophets of Rage perform at the Forum on September 15, 2016 in Inglewood, California. Kevin Winter/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Rövid, de annál zúzósabb működés után feloszlik a '90-es évek híres együtteseinek, a Rage Against The Machine, a Cypress Hilll és a Public Enemy tagjaiból összerakott Prophets of Rage. 
Vágólapra másolva!

Három év után felmondja a szolgálatot a '90-es évek hiphopjából táplálkozó Prophets of Rage supergroup. Ez az a banda, amelynek gerincét a Rage Against The Machine korábbi tagjai adják. Ők azok, akik egy másik supergroupot, a 2000-ben alakult Audioslave-et is életre hívták annak idején. Akkor Chris Cornell-lel álltak össze. A Prophets of Rage születéséről itt írtunk bővebben:

A gitáros Tom Morello annak idején azt mondta az Audioslave-ről, hogy amikor Cornell énekelni kezdett a zenéjükre, az nemcsak jó volt, nemcsak jól hangzott, hanem egyenesen transzcendens élmény volt. A zenekar 5 évig működött, 2007-ben fejezték be. A Prophets of Rage 2016-ban kezdett működni, és ennek az induláskor Morello azt mondta, nagyjából

egy céljuk van, hogy a zenéjük pusztító legyen.

Azonban november elején bejelentették, hogy ez a projekt is leáll. Ennek egyik fő oka az, hogy 2020-ra újra összeáll a Rage Against The Machine. B-Real, a Cypress Hill frontembere, a Prophets of Rage egyik énekese az Instagramon azt írta, „rövid idő alatt óriási élmény volt, óriási emlékekkel”.

B-Real azt is nyilatkozta, hogy ők leginkább csak melegen tartották a széket Zack de la Rochának. Ő volt a Rage Against the Machine énekese, aki a 2020-as összeállásra már készítheti is a hangját.