A szexuális zaklató Gothár Péter tanítványa szexuális zaklatásról készített filmet

Máté Gábor
Vágólapra másolva!
Egy 13 éves csellista kislány szexuális zaklatásáról készített filmet Gothár Péter egyik tanítványa, Nagy Zoltán. A Szép csendben című első nagyjátékfilmjét éppen a múlt héten mutatták be. Gothár Péter a Színház- és Filmművészeti Egyetemen rendezést tanít. Az ő osztályában végzett filmrendező szakon Nagy Zoltán.
Vágólapra másolva!

Megírtuk, Gothár Péter rendező a budapesti Katona József Színház szexuális zaklatója. Ezt ő maga ismerte be. Gothár Péter a balliberális színházi és filmes világ vezető alakja, a színház egyik vezető rendezője, a Színház- és Filmművészeti Egyetemen rendezést tanít, ahol a közelmúltban is végzett osztálya, és tiszteletbeli doktori címet kapott 2007-ben.

Az ő osztályában végzett filmrendező szakon az a Nagy Zoltán is, akinek a múlt héten mutatták be Szép csendben című, szexuális zaklatásról szóló első nagyjátékfilmjét. A történet szerint egy ifjúsági zenekar karmesterének viszonya van a zenekar 13 éves csellista lányával. Vagyis a szexuális zaklató egyik tanítványa egy fiatal lány szexuális zaklatásáról készített filmet.

Gothár Péter egy meglehetősen álságos közleményben ismerte be, hogy ő az, aki szexuálisan zaklatott a Katona József Színházban. „Egy évvel ezelőtt erkölcsileg elfogadhatatlan módon közeledtem színházunkban egy munkatársnőmhöz. Pár nappal később bocsánatot kértem és kaptam tőle.

Most, hogy ez az eset a színház, s azon keresztül az ország nyilvánossága elé került, szeretném bocsánatkérésemet nyilvánosan is megismételni. Nagyon sajnálom, ami történt. Ahogyan azt is, hogy nyers stílusommal, rossz modorommal vagy erkölcsileg kifogásolható viselkedésemmel valaha bárkit megbántottam.” - írta közleményében. A Katona egyébként több zaklatott emberről írt, Gothár csak egyet ismert el.

A film főszereplője Máté Gábor, a Katona József Színház igazgatója. Mint többször megírtuk, a Katona mindent megtett, hogy ne kelljen közölni a balliberális kulturális világ egyik vezetőjének, Gothár Péternek a nevét. Végül a példátlan felháborodás miatt nem lehetett tovább titokban tartani, hogy állandó rendezőjük a szexuális zaklató.