Santana újra Budapesten koncertezik

Carlos Santana Ippodromo Ippodromo San Siro Ippodromo San Siro Milano Ippodromo del Galoppo Ippodromo del Galoppo Milano Italy Milan Milano Milano Summer Festival Milano Summer Festival 2018 Santana bandleader blues rock chicano rock chitarra chitarrista
Carlos Santana Milano Summer Festival 2018 Ippodromo San Siro Milan Italy IT 28 june 2018 This image is copyright © Roberto Finizio. All right reserved. This photo must not be used under ANY circumstances without written consent. for info and photos visit my website www.robertofinizio.it Questa immagine e protetta da copyright © Roberto Finizio. Tutti i diritti sono riservati. L'immagine non deve essere utilizzata in nessun caso senza autorizzazione scritta dell'autore. per info e materiale fotografico visita il mio sito www.robertofinizio.it
Vágólapra másolva!
A gitáros ikon jövő márciusban koncertezik az Arénában. A világ körüli turnéval ünnepli Supernatural című albumának 20., Abraxas című lemezének pedig az 50. évfordulóját
Vágólapra másolva!

Jövőre indul a világhírű gitáros, Carlos Santana Miraculous 2020 elnevezésű turnéja, amivel többek között két híres lemezének kiadási évfordulóit ünnepli. A turné egyik állomása Budapest lesz, ahol 2020. március 19-én koncertezik.

Carlos Santana 2018-ban Milanóban Forrás: Live Nation / Roberto Finizio

A tízszeres Grammy-díjas, háromszoros latin Grammy-díjas zenész hétfőn jelentette be a Miraculous 2020 elnevezésű, világkörüli turnéját, amely Európában indul tavasszal. Zenekarával ellátogat többek között Olaszországba, Németországba, az Egyesült Királyságba, Skandináviába és még tucatnyi helyre, hogy eljátssza 50 éves karrierje leghíresebb dalait.

A turné a világhírű gitáros karrierjének két nagyon fontos mérföldkövére épít:

a többszörös Grammy-díjazott Supernatural album 20., valamint mesterműve, az Abraxas 50. évfordulója kapcsán mutatja be, hogy miért is tudott Santana a 60-as évek óta minden évtizedben legalább egy top10-es sikert felmutatni. A budapesti koncerten a régi nagy slágerek mellett az együttes, – amelynek Santana felesége, Cindy Blackman Santana is a tagja dobosként – Rick Rubin bábáskodása mellett idén megjelent, Africa Speaks című albumáról is játszik majd dalokat. Az új anyagot az NPR „évtizedek óta a legjobb Santana-lemeznek” nevezte, a The New York Times pedig „Santana 50 éves karrierjének legjobb albumaival egyenértékű”-ként hivatkozott rá.

Santana korábban azt mondta: „Amikor elmész egy Santana-koncertre, megtörténik a csoda. Csoda, amely a sötétséget örömmé alakítja. Úgy érzem magam, mintha 20 éves lennék, amikor a színpadon játszom ezzel a bandával, minden dalt megtöltünk energiával.

megtáncoltatunk, énekelni, üvölteni és nevetni fogsz, elhagyva a mindennapi terheket. Ez a mi küldetésünk, hogy felemeljünk, átalakítsunk, megvilágosítsuk az elméd, hogy magad is elfogadd a saját fényed, és engedd, hogy a csodák és áldások átjárják a szívedet.”

Carlos Santana és David Brown az első, 1969-es Woodstock Fesztiválon Forrás: Getty Images/Tucker Ranson

Több mint öt évtizeden keresztül – a legkorábbi napjaitól kezdve, amikor úttörő szerepet játszott az afro-latin-blues-rock fúzió kialakításában San Franciscóban – Santana látványos hajtóereje volt a zenei műfajokon, valamint a generációs, kulturális és földrajzi határokon átnyúló művészeteknek.

Jelenleg a Las Vegas-i Mandalay Bay Resort and Casino-beli House of Blues-ban lép fel, 2019. októberi és novemberi, valamint 2020. januári, februári és májusi időpontokban.

A Miraculous 2020 turné budapesti koncertjére jegyek elsőként a hivatalos rajongói klub tagjai számára lesznek elérhetők október 30-án, 10 órától. Elővásárlási lehetősége a regisztrált Live Nation-tagoknak is lesz október 31-én, déli 12 órától. A teljes körű jegyértékesítés pedig november 4-én, 10 órakor indul.