Keresztény évaddal készül a Magyar Állami Operaház

Ókovács Szilveszter
Budapest, 2017. november 26. Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója ül íróasztalánál 2017. november 22-én. A főigazgató 2018 februárjától újabb öt évig vezetheti az intézményt. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
A Magyar Állami Operaház következő évadáról árult el részleteket Ókovács Szilveszter főigazgató.
Vágólapra másolva!

A Magyar Állami Operaház műemléki rangú épületének felújítása 2019-ben még tart egy ideig, ezért az Opera továbbra is ez Erkel Színházban működik tovább, és már kiderültek részletek a következő évadról. Ókovács Szilveszter főigazgató csütörtök reggel a Kossuth Rádióban és az M1 csatornán is elmondta, hogy a következő évaddal

a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Világkongresszust készítik elő.

Azt mondta, a hatalmas és jelentős rendezvény hosszú, felvezető évadának szánják ezt, a kereszténységgel foglalkozó operákat felvonultató időszakot.

A címe Keresztény évad lesz, és Richard Strauss Salome című operájával indítják majd el. A mű magyar jelentősége, hogy Vörös Győző régész egyiptológus tárta fel Machareus várát, a helyet, ahol Heródes Antipas udvarában megtörtént „az a bizonyos születésnapi borzalom”, hogy Keresztelő Szent Jánost lefejezték.

Ezt a rekonstruált palotai környezetet a világon

először mutatják majd meg az opera díszleteként

– mondta a főigazgató. Az új évad további bemutatóiról egyelőre nem árult el többet, egyrészt meg a tél végéig köti a titoktartás, másrészt a repertoár attól is függ, hogy mikorra készül el az Operaház felújítása.