Már 33 éve ugyanott és mindig ugyanakkor találkoznak a rockerek

Vágólapra másolva!
Deák Bill Gyula, a Lord, Kowalsky meg a Vega és a Road is színpadra lép szombaton a 33. Sitkei Rockfesztiválon. 
Vágólapra másolva!

Augusztus 31-én, szombaton tartják az idei, sorban a 33. Sitkei Rockfesztivált. Morgós István, a község polgármestere korábban elmondta, hogy 5 ezer látogatóra számítanak, a járművekkel érkezők számára ingyenes parkolóhelyeket biztosítanak, a 14 éven aluliak pedig idén is ingyenesen vehetnek részt a koncerteken.

A polgármester azt is elmondta, hogy a hagyományoknak megfelelően a fesztiválon bemutatkozási lehetőséget kínálnak amatőr zenekaroknak is, így az Evilution Rock Band, a Bagatell, a Falcon Projekt és a Radar is színpadra lép. Az első koncertet 1986-ban tartották, és az ötlet Balázs Fecótól, a Korál együttes vezetőjétől származik, ugyanis

az volt a célja, hogy a rendezvénnyel megmentsék a Hercseg-hegy oldalában található sitkei kápolnát,

ami akkor nagyon rossz állapotban volt. Aztán az első koncert után, évre jöttek a fesztiválok, hagyományosan augusztus utolsó szombatján. Előfordult olyan év is, mikor a koncertek mellett zenés darabokat is előadtak, például az István, a király rockoperát.

A civil kezdeményezésnek köszönhetően az elmúlt több mint három évtized alatt megújult az 1871-ben romantikus (historizáló neogót) stílusban épült kápolna külseje és belseje, sikerült az imahely épületének támfalát is megerősíteni, és a rendezvénysorozat a hazai rockrajongók körében egyre ismertebbé és kedveltebbé vált.

A polgármester elmondása szerint az idei fesztivál bevételeiből most a kálvária kápolna falainak vizesedését próbálják megállítani, a maradék összeget pedig a község kulturális és sportéletének színesítésére szánják.