Így készül a Nemzeti Színház az új évadra

Vágólapra másolva!
Gőzerővel készül a Nemzeti Színház az új, 2019/20-as évadra. A műsor plakátfotózása már meg is történt, az eredményt jövő hét hétfőtől láthatja a közönség az utcákon, illetve online és print felületeken is - derül ki a Nemzeti Színház bejegyzéséből.
Vágólapra másolva!

Tíz bemutatót tervez az új évadban a Nemzeti Színház, ahol Eirik Stubo, David Doiasvili, Szász János, Andrzej Bubien és ifj. Vidnyánszky Attila, és a stockholmi Királyi Drámai Színház igazgatójának a rendezését is láthatja a közönség.

A Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila - aki ebben az évadban két előadást rendez - májusban a színház évadhirdető sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy nem darabokat tűznek műsorra, hanem repertoárt építenek, amelynek gerincét a klasszikus művek adják.

Az új évadban látható lesz Luchinio Visconti Rocco és fivérei című filmjének forgatókönyve alapján a Rocco és fivérei, a Trianoni utótörténet a Tizenhárom almafa - ezeket rendezi Vidnyánszky Attila -, Euripidész - Médeia, Moliére - Tartuffe, Örkény István - Macskajáték, William Shakespeare - A vihar, Gabriel García Márqez - Egy előre bejelentett gyilkosság krónikája, Szilágyi Andor - Leánder és lenszirom, Vecsei H. Miklós - A Kodály módszer és Berettyán Nándor - A súgó című műve.