Egy színpadon Nagy Feró és a Magna Cum Laude

Vágólapra másolva!
Két fergeteges fellépéssel folytatódott a nagykoncertek sora a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor főszínpadán szerda este. A harmincadik Tusványos első napján a több mint 40 éves múltra visszatekintő Beatrice és a fennállásának huszadik évfordulóját ünneplő Magna Cum Laude lépett a közönség elé, írja a Székelyhon.
Vágólapra másolva!
Forrás: Beliczay László

Noha a nulladik napra jellemző sártenger elviselhetőbbé vált szerda estére a koncerttéren szétszórt fűrészpornak köszönhetően, a Tusványos első napján bulizni vágyóknak még mindig jól fogott a gumicsizma. Számottevő eső azonban szerdán már nem esett, ez pedig az esti fellépésekre kilátogatók létszámán is meglátszott.

Forrás: Beliczay László

Nagy Feró és a Beatrice, illetve a Magna Cum Laude koncertjére is sokan voltak kíváncsiak, utóbbi pedig több meglepetést is tartogatott a közönség számára. A harmincéves Tusványos mellett ugyanis a gyulai Magna Cum Laude is idén ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját, ennek megfelelően egy jubileumi dallal nyitottak.

Forrás: Pinti Attila

Egyébként a nap folyamán számos fesztiválozó kezében lehetett látni a többször használható műanyagpoharakat, amelyeket a környezettudatosság jegyében vezettek be idén először a szervezők. Az egyre nagyobb teret hódító újdonsághoz csatlakozni kívánóknak azonban érdemes odafigyelniük, honnan szerzik be a poharakat, hiszen míg egyes sátraknál 10 lejes áron kínálják ezeket, máshol 15 lejt (mintegy ezer forintot) is elkérnek.

Iszlai Katalin / Székelyhon.ro