A 85 éves Bodrogi Gyula meghatódva könnyezett a születésnapi gálán - videó

BODROGI Gyula
Budapest, 2019. április 16. Bodrogi Gyula Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, érdemes és kiváló művész, a nemzet színésze a 85. születésnapja alkalmából a Nemzeti Színházban rendezett ünnepségen 2019. április 15-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Bodrogi Gyula igazi nagy színész, aki tele van állandó izzással, a színház iránti kíváncsisággal és rajongással – mondta Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója a 85 éves Kossuth-díjas művész, a Nemzet Színésze születésnapi köszöntésén hétfőn este, a Nemzeti Színházban. A gálaműsor közben Bodrogi Gyula többször meghatódva könnyezett.
Vágólapra másolva!

Az ünnepségen az unokái is felléptek, és Leonard Cohen Halleluja című dalával köszöntötték a nagypapájukat. Ezután Voith Ági, Bodrogi Gyula volt felesége, majd a Nemzeti Színház színészzenekara, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, a Nemzet Színészei, a Nemzeti Színház társulata és munkatársai, valamint a József Attila Színház művészei köszöntötték a 85 éves művészt.
Tarlós István főpolgármester köszöntőjében korszakos színésznek nevezte Bodrogi Gyulát, aki maradandóan gazdag életművet hozott létre. Mint mondta, a színház mellett több tucat filmben bizonyította tehetségét. „Az egész ország szereti” – mondta. Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy Bodrogi Gyula 2003-ban lett a Nemzeti Színház művésze. Ma is aktívan dolgozik, jelenleg nyolc futó darabban játszik. Igazi nagy színésznek nevezte a 85 éves művészt, aki tele van állandó izzással, a színház iránti kíváncsisággal és rajongással. Az Origo stábja a forgatott a gálán. Nézze meg a videót!