Koós János, a showman - könnyeztető, nevettető felvételek

Koós János
1969-ben Koós János énekelte Lovas Róbert - Szenes Iván: "Nem vagyok teljesen őrült" című dalát, amely a Táncdalfesztiválon I. díjat nyert. Jövőre az 50+ Táncdalfesztiválon megemlékeznek az idén elhunyt legendás énekesről is.
Vágólapra másolva!
Koós János halála kapcsán nem lehet pusztán a táncdalénekestől búcsúzni. Említik előadóművészként, parodistaként, színészként is. Valójában már a legszürkébb Kádár-korban is igazi  „showman” volt. Néhány hajdani felvételével idézzük fel, hogy mennyire lenyűgöző a korlátok nélküli színpadi képesség.  
Vágólapra másolva!

– énekelte Koós János átéléssel, miközben az ország férfilakossága visszagondolhatott saját életének nosztalgiává halványult egykori szerelmeire. A hölgyek sokasága pedig ott látta magát a zongora mögött, amint könnyed kezekkel bűvöli a klaviatúrát – és az őket hallgató férfiakat.

– énekelte Koós János kacagtató megszállottsággal. Miközben a legvidámabb barakk minden gondolkodó polgárának eszébe jutott: lehet, hogy a dal nem csupán egy szerelmi csalódásra adott válaszreakció. És talán volt is másodlagos jelentése a „virágnyelvű” alkotások korában.

– énekelte Koós János eredetileg Esze Dórával – aki talán a dal hatására lett később írónő –, de ahogy a mellékelt videó bevezetőjében Koós János maga is elmondja, idővel újabb kislányt kellett találnia, hogy a könnycsatornák átöblítésére is tökéletes darab a repertoárján maradhasson. Mindenki örömére.

– énekelte, játszotta el Koós János a férfi-nő viszonyrendszer misztériumát egyetlen dalban, amelynek a végén kiderül: a férfivilágot szimbolizáló kapitánynál nincs nagyobb csacsi. Koós János előadásban mindenképen örök érvényű énekszám.