Rátámadt a közönségre, de végül a földre teperve végezte az énekes

Peter Murphy
Peter Murphy performs live at Magazzini Generali in Milano, Italy, on May 27 2013 (Photo by Mairo Cinquetti/NurPhoto via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Újra összejöttek, hogy megünnepeljék egykori bandájuk 40 évvel ezelőtti indulását, de a turné botrányba fulladt. Az énekes Stockholmban akadt ki, és támadt a közönségre. Végül a biztonságiak teperték a földre a dühöngő zenészt.
Vágólapra másolva!

1978-ban, azaz éppen 40 éve alapították a gótikus rockot a punkkal keverő Bauhaust, amelyik felbuzdulva az évfordulón, újra összeállt egy ünnepi turné erejéig. A zenekar már 10 éve nem aktív, de úgy gondolták, jó ötlet lenne fellépegetni pár helyen. A turné európai részét éppen kedden zárták volna le egy stockholmi koncerttel, de

a buli botrányba fulladt.

A helyi tudósítások szerint a koncertet jelentős késéssel kezdte a Bauhaus, ráadásul a frontember, Peter Murphy sokat idegeskedtt a hangosítás miatt, illetve úgy érezte, hogy a közönség nagy része nem igazán figyel rájuk. Állítólag a nyolcadik számig bírta a küzdelmet az idegeivel, aztán felrobbant:

vizes palackokat és üvegeket vágott a közönséghez.

Az egyik helyi lap szerint egy ember kórházba is került a dobálás okozta sérülése miatt. Murphy állítólag a színpadi lámpákat is rúgdosta, és úgy tudni, nem is a helyi szerezők, hanem a Bauhaus egyik technikusa döntött úgy, hogy lelövi a hangosítást, és véget vet a koncertnek.

Peter Murphy egyik koncertjén Forrás: NurPhoto /Getty Images/Mairo Cinquetti

Ezek után Murphy lement a színpadról, majd nem sokkal később tombolva tért vissza, és ekkor lépett közbe a koncert biztonságáért felelős helyi szervezet. Fogták és egyszerűen kivezették az énekest, aki még az épületen kívül is balhézott. Erről videó is készült, amin

jól hallani, hogyan üvölt a biztonságiakkal

és még néhány, ki tudja, milyen beosztású emberrel. A videó úgy kezdődik, hogy Murphy hangosan üvölti, hogy „b*szd meg te is!”, majd megkérdezi a biztonsági őrtől, hogy „azt hiszed, nagy farkad van?”. Válasz nem érkezik, erre Murphy egyből szintet lép, és azt mondja, „b*szd meg magad, te kib*szott svéd p*csa!”. Erre az őr csak annyit mond neki, hogy higgadjon le, de Murphy közelebb lép és ököllel fejbe vágja az őrt. Ekkor fogták és teperték le.