Jövőre Prágában lesz az Operalia tehetségkutató verseny

Vágólapra másolva!
Prága lesz a színhelye 2019-ben a Plácido Domingo által alapított Operalia nemzetközi tehetségkutató versenynek. 
Vágólapra másolva!

Jövőre Prágában rendezik az Operaliát, a nemzetközi tehetségkutató versenyt, amit Plácido Domingo alapított. A hírt a prágai cseh Nemzeti Színház operájának szóvivője, Eva Sochorová jelentette be csütörtökön. A verseny nagyjából 1000 résztvevője közül kiválasztott 40 énekes július 21. és 26. között a prágai Nemzeti Színház

történelmi épületének színpadán méri össze tudását.

A zenei kíséretet az opera zenekara biztosítja Plácido Domingo vezényletével. A 40 résztvevő először három selejtező körben mérkőzik meg egymással, majd közülük tízen jutnak be a döntőbe, ahol öt kategóriában fogják értékelni az énekeseket. Az operaszínpadok új csillagainak versenyében tíztagú nemzetközi zsűri dönt, amelynek tagja lesz a New York-i Metropolitan opera és a milánói Scala művészeti igazgatója is.

Plácido Domingo: Én lelkesedtem a legjobban azért, amit csináltunk

Augusztus 10-én, szerda este 20.30-kor - viharveszély miatt az eredeti tervekkel ellentétben nem a Szent István-bazilika előtt, hanem a Papp László Sportarénában - ingyenes koncertet ad Budapesten a világ legnagyobb élő operaénekese, a „három tenor" egyike, Plácido Domingo. A Müpa produkciójában megvalósuló...

Az Operalia megrendezéséért komoly versengés folyik. A versenyt korábban mások mellett London, Los Angeles, Párizs, Verona, Mexikóváros és Peking látta vendégül. Prága már korábban jelentkezett és nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy jövőre megrendezheti a nagy érdeklődésre számot tartó kulturális eseményt.

A világhírű spanyol operaénekes és a prágai Nemzeti Színház együttműködése tavaly kezdődött, amikor a színház bemutatta Mozart Don Giovanni című operáját. A zenekart Plácido Domingo vezényelte. A jövő évi prágai Operalia részleteiről a rendezők január végén nemzetközi sajtótájékoztatón adnak bővebb és pontosabb információkat. A sajtótájékoztatón Plácido Domingo is ott lesz.