Igazi gitárkirály jön Magyarországra 2019-ben

2018.12.05. 10:41

Jövőre újra fellép Magyarországon Richie Kotzen, a virtuóz amerikai gitáros. 

A gitárvirtuóz, énekes és dalszerző Richie Kotzen 2019-ben újra Magyarországra látogat. Kotzennek könnyen felismerhető egyedi stílusa van, gitárjátéka a rock, a blues és a dzsessz fúziója a soul és popzenével. 

Richie KotzenForrás: Live Nation

A pennsylvaniai Kotzen hétéves kora óta játszik elektromos gitáron, tizenkét évesen már saját zenekarával koncertezett, és 18 volt, amikor San Franciscóban megjelentette első lemezét. Akkoriban a Guitar World rangos magazin olvasói a legjobb három fiatal gitáros közé választották. Jelentős állomás volt életében, amikor Los Angelesbe költözve csatlakozott a glam metált játszó Poison együtteshez. A zenekar 1993-ban megjelent Native Tongue című albumán található Stand című dal felkerült a Billboard 20-as listájára. Miután távozott a Poisontól, szólólemezeket készített, majd 1999-ben Stanley Clarke basszusgitárossal és Lenny White dobossal létrehozta a Vertu elnevezésű formációt, amellyel felléptek Montreux-ben is. Ezután Paul Gilbertet váltva tagja lett a Mr. Big együttesnek.

Ritchie Kotzen eddig tizennyolc szólóalbumot készített (a legutóbbi, a Salting Earth tavaly jelent meg), és további több mint ötven albumon működött közre. Az amerikai zenész Fender Stratocaster és Fender Telecaster gitáron játszik, a világhírű hangszergyártó cég két, úgynevezett signature modellel ismerte már el Kotzen gitárjátékát. Hűséges rajongói bázist épített az Egyesült Államokon kívül szerte Európában, Latin-Amerikában és Japánban is. Magyarországon is sok rajongója van, eddig négyszer lépett itt fel: 2008-ban és 2009-ben az A38 hajón, 2011-ben és idén pedig a székesfehérvári Fezen fesztiválon. A jövő évi koncertje július 9-én lesz a Barba Negra Trackben. Jegyek december 6-án, egész pontosan 10 órától kaphatók a koncertre. Az early bird-jegyeket 8.900 forintért lehet megvenni.

további tartalmak a rovatból