Jubileumi fesztiválshow-val ünnepel a Halott Pénz a VOLTon

Balaton Sound "első" nap - 2016 július 7-én - Halott Pénz koncert Balaton Sound "első" nap - 2016 július 7-én - Halott Pénz koncert
Balaton Sound "első" nap - 2016 július 7-én - Halott Pénz koncert
Vágólapra másolva!
15 éves lesz a zenekar jövőre.
Vágólapra másolva!

A Halott Pénz életének kiemelkedő éve lesz 2019, aminek egyik csúcspontját 2019. június 29-re, a Telekom VOLT fesztiválos koncertjükre időzítik. A HP jövőre lesz 15 éves, amit a VOLTon egy jubileumi fesztiválshow-val ünnepelnek Sopronban. A frontember, Marsalkó Dávid már 2004 óta ír dalokat Halott Pénz néven, ami akkor még a szólóprojektjeként indult.

Halott Pénz-koncert a 2016-os Balaton Soundon Fotó: Szabó Gábor - Origo

Azóta már a legnagyobb hazai fesztiválok egyik legfontosabb és legnépszerűbb hazai csapata lett többek között, így van ez a VOLT Fesztivállal is. A soproni rendezvénynek ráadásul

fesztiválhimnuszt is írtak néhány éve.

"2015-ben egy budapesti teraszon vetettem fel először Dávidnak, hogy szeretném, ha a Halott Pénz és a Wellhello készítené el a VOLT himnuszát. Dávid igent mondott és azonnal megszületett a dal címe és témája. Ma már tudjuk, hogy az Emlékszem, Sopronban minden idő legsikeresebb magyar fesztiválhimnusza és nagyon megtisztelő, hogy a Halott Pénz születésnapi fesztiválshowjának 2019. június 29-én éppen a Telekom VOLT Fesztivál adhat otthont" - mondta Lobenwein Norbert, a VOLT főszervezője.

A VOLT június 26-án startol és az már korábban bejelentették, hogy fellép a Slipknot, Slash, Robin Schulz, Parov Stelar, LP, a 30 éves Tankcsapda, Rúzsa Magdi, Majka és a Punnany Massif. A korán tervezőknek akciós Early Bird jegyelővétel lesz december 5-8 között.