Zenével töltik meg Makovecz Imre épületeit

2018.11.08. 17:21

Magyarországon és a határon túl 14, Makovecz Imréhez köthető épületbe viszi el a világ- és népzenét a tizenhatodik Héttorony Fesztivál. 80 művész, 10 kiállítás és 16 koncert, táncház és fényfestészet lesz idén.

Idén november 7. és 20. között rendezik meg a Héttorony Fesztivált, amely világ- és népzenéket visz el Makovecz Imre tereibe. A programsorozat 10 városban, 14 helyszínen várja az érdeklődőket határon innen és túl. Budapest, Csíkszereda, Kolozsvár, Szigetvár, Kakasd, Paks, Csenger, Nagygéc, Tokaj és Bak szerepelnek az idei programokban. A fesztivál november 20-án, Makovecz Imre születésnapján zárul ünnepi koncerttel.

Többek között a Borbély-Dresch Quartet is fellép a fesztiválonForrás: Origo

A fesztivál küldetése, hogy a hazai népzene és világzene kiemelkedő művészei a szomszédos országok magyarságához is eljussanak, valamint az, hogy ráirányítsák a figyelmet a zene és építészet szerves kapcsolatára. A fesztiválon a koncertek mellett Makovecz Imre szellemiségét idéző életművét és annak hatásait bemutató kiállítások, szakmai beszélgetések is lesznek. A fellépők között szerepel a Borbély-Dresch Quartet, a Muzsikás együttes, Bognár Szilvia, Novák Péter, az Etnofon Társulás, a Kedves Zenekar, a Canlar zenekar, Erdal Salikoglu, a Nigun, Szászcsávási Zenekar, Szvorák Katalin, Ábrahám Judit és Kerényi Róbert, a Branka Trió, a Cimbalom Brothers, Szokolay Dongó Balázs, Kubinyi Júlia és Zimber Ferenc, Csizmadia Anna és a Volosi.

Az épületek között ott van a csíkszeredai Millenium templom, a kolozsvári Törökvágási Református Templom, a kakasdi Faluház, a paksi Szentlélek Templom, a tokaji Paulay Ede Színház, a baki Faluház is. 

további tartalmak a rovatból