Duplalemezzel és életműkoncerttel készül Hobo

Földes László
Hobo
Foto: Földes Borbála, Smink: Kátai-Pál Edina
Vágólapra másolva!
Hobo aktívabb, mint valaha – a következő fél évben három jelentős próbatétel vár rá. Az első mindjárt október 14-én a Barna Negra Music Clubban, ahol vadonatúj Hé, Magyar Joe című dupla lemezét mutatja be.
Vágólapra másolva!

Hobo új albuma, a Hé, Magyar Joe címmel jelentet meg új (dupla)lemezt Hobo. Az album a Vadászat-hoz vagy a Circus Hungaricus-hoz hasonlóan összefüggő mű, amely Magyar József villamosvezető szomorú történetét mondja el 29 dalban, 120 percben. A zenéket Igali Csanád, Kiss Zoltán és Pengő Csaba írta. Gál István dobossal kiegészülve ők játszanak a felvételeken, Besenyei Csaba pedig szájharmonikázik. A lemezt a legutóbbiakhoz hasonlóan a Grund Records gondozza és rövidesen, még az idén megjelenik. A lemezbemutató koncert október 14-én lesz a Barba Negra Music Clubban. A lemez ajánlójában Hobo azt írja, „az alapötletet a Jimi Hendrix által híressé tett, majd a Hobo Blues Bandben magyar nyelven is előadott Hey Joe adta.

A többi magától jött. Születés, gyermekkor, első szerelem, házasság, megcsalatás, gyilkosság, börtönévek, lelkiismeretfurdalás, bűnbánat, Isten keresése, szabadulás és reménytelen helykeresés ezen a káprázatos mai Magyarországon.”

A Hé, Magyar Joe borítója Hobóval Forrás: Földes Borbála

Bár Hobo a dalok szövegeit eredetileg csak a lemezre, valamint koncertekre szánta, a Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila olvasva azokat jelezte, hogy az anyagból kétszereplős darabot szeretne rendezni a Nemzetiben. A bemutató november 17-én a színház Gobbi Hilda stúdiójában lesz, ahol Hobo zenekara is játszik majd. Hobo társa pedig Rácz József beregszászi színész lesz, akivel a Gulag virágai-ban is játszott. Hobo

jövő tavasszal is készül egy nagyobb dobással.

Ez március 30-án lesz a Budapest Arénában, ahol Viharban születtem című életműkoncertjén játssza majd el több évtizedes pályájának legsúlyosabb és legmulatságosabb darabjait. A műsor nemcsak a Hobo Blues Band felidézéséből áll, bár Póka Egon, Tátrai Tibor és Deák Bill Gyula is ott lesznek, hanem versek, monodráma részletek, szólómunkák, blues és rock tradíciók és a legújabb album, a Hé Magyar Joe legfontosabb dalai is elhangzanak majd.