Elárverezik Aretha Franklin fellépőruháit

FRANKLIN, Aretha
Detroit, 2018. augusztus 13. 2011. december 5-én a munka ünnepe alkalmából tartott kampányrendezvényen készített kép Aretha Franklin amerikai soulénekesnőről a Michigan állambeli Detroitban. 2018. augusztus 13-i sajtóértesülések szerint az utóbbi évek során betegségei miatt folyamatosan gyengélkedő 76 éves énekesnő válságos állapotban fekszik detroiti otthonában, családjával és barátaival körülvéve. (MTI/EPA/Jeff Kowalsky)
Vágólapra másolva!
A Julien's Auction bejelentette, hogy novemberben a nemrég meghalt Aretha Franklin több mint 30 nevezetes fellépőruháját árverezik el New Yorkban.
Vágólapra másolva!

Aretha Franklin augusztusban, detroiti otthonában halt meg hasnyálmirigyrákban. A Julien's Auction most jelentette be, hogy elárverezik az énekesnő több mint 30 fellépőruháját november 10-én New Yorkban. A Julien's Auctions elnöke, Martin Nolan elmondta, hogy az aukción egyenként

800-4000 dolláros (225 ezer-1,25 millió forintos) bevételt remélnek ruhadarabonként.

A relikviák között szerepel egy aranydíszítésű, fehér selyemruha, amelyet Franklin 1997-ben viselt Bill Clinton elnöki beiktatásán. Arra a vörös flitteres ruhára is lehet majd licitálni, amelyet 1991-ben vett fel a Radio City Music Hall-beli fellépéséhez.

A relikviákból rendezett kiállítást november 5. és 9. között meg lehet nézni a New York-i Hard Rock Caféban. Az aukción személyesen és online is lehet licitálni.