Új műsort indít a Virtuózok zsűrijéből is ismert páros

2018.09.07. 17:45

Új műsort indít a Virtuózok zsűrijéből is ismert páros, Miklósa Erika operaénekesnő és Batta András zenetörténész. A Partitúra című ismeretterjesztő sorozatban a zene lesz a kiindulópont, de társművészetek is megjelennek majd. 

Partitúra címmel kulturális felfedező sorozat indul Magyarországon Miklósa Erika opera-énekesnő és Batta András zenetörténész idegenvezetésével. Az új magyar ismeretterjesztő sorozat minden szerdán 20 óra 35 perctől látható a Duna televízióban – mondták az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában. A Virtuózok zsűrijéből is ismert páros új műsoráról az egyik házigazda, Miklósa Erika elmondta: a társművészetek is megjelennek benne, de a zene a kiindulópont. A műsorban számos művészeti ág, zenei irányzat, műfaj helyet kap, az ország színes zenei palettáját mutatják be. A klasszikus zene mellett a könnyűzene, a népzene, a képzőművészet, az irodalom, a tánc is megjelenik. A Novák Péter rendezésében látható Partitúra alkotói közösségi élmények, közös értékek, kiemelkedő emberek után kutatnak.   

A Virtuózok zsűrijének tagjai: Némethy Attila, Batta András, Miklósa Erika, Szenthelyi Miklós és Kesselyák GergelyForrás: http://www.mediaklikk.hu/musor/virtuozok/

Batta András azt mondta, hogy tősgyökeres budapestiként számára ezek az emberek, közösségek, kulturális források revelációs élményt jelentenek. „A műsor önbizalom-pirula is egyben” – mondta. Azt is hozzátette, hogy egy műsort két napig vesznek fel, a produkcióban a kulisszák mögötti világ is megjelenik, és az érdekli őket leginkább, amikor új eszközökkel, új módon szólítják meg a közönséget. Az első rész alkalmával Veszprémben jártak, de Sopronba, Szegedre és a Tisza-tóra is ellátogatnak, kis és nagy településeket egyaránt bemutatnak, és terveik szerint a határon túli területekre is mennek majd. A műsorban egymást követik a vendégek a különböző helyszíneken. A beszélgetések mellett a produkcióknak is fontos szerepe van, sokszor láthatók a műsorvezetők interakció közben: egyszer saját szakterületükön, komolyzenében jeleskednek, máskor pedig új műfajokat, stílusokat próbálnak ki és közvetítenek arról, hogy milyenek a kultúrafogyasztási szokások.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK